Σάπες: Αστυνομικοί διέσωσαν ηλικιωμένη από φωτιά- Επιστολή του Δημάρχου στον Αρχηγό της ΕΛΑΣ

Επιστολή του Δημάρχου Μαρωνείας-Σαπών προς τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ, και κοινοπιείται στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και επ’ ευκαιρία της πράξης των αστυνομικών,  ζητάει ενίσχυση του ΑΤ Σαπών

Με αυταπάρνηση αστυνομικοί που υπηρετούν στο ΑΤ Σαπών διέσωσαν ηλικιωμένη γυναίκα από φωτιά που ξέσπασε σπίτι της, ενώ η Πυροσβεστική κατόρθωσε να περιορίσει και να κατασβέσει στην εστία της φωτιάς.  Την εξαίρετη πράξη των δύο Αστυνομικών γνωστοποίησε με επιστολή του, ο Δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών Ντίνος Χαριτόπουλος, όπως αναφέρει ο “ΧΡΟΝΟΣ” με αποδέκτη τον Αρχηγό ΕΛΑΣ Αντιστράτηγο Μιχάλη Καραμαλάκη και κοινοποιείται επίσης στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Παναγιώτη Θεοδωρικάκο.

Αναφέρει στο κείμενο της επιστολής του ο Δήμαρχος, «Αξιότιμε Αρχηγέ, με την παρούσα επιθυμώ να εκφράσω τα αιτήματα ευγνωμοσύνης προς το ανθρώπινο δυναμικό του Αστυνομικού Τμήματος Σαπών για τη συμβολή του στη διαχείριση της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε πρόσφατα σε οικία ηλικιωμένης στις Σάπες. Η σωτήρια παρέμβαση του Αστυνομικού Τμήματος Σαπών, προστάτεψε αποτελεσματικά τη ζωή της γυναίκας, των οικιών και των γειτόνων της και δημιούργησε συνθήκες ασφάλειας σε μία πυκνοκατοικημένη περιοχή. Με την ευκαιρία αυτή σας παρακαλώ να εξετάσετε την αναβάθμιση και ενίσχυση του Αστυνομικού Τμήματος Σαπών με προσωπικό, μηχανολογικό και τεχνολογικό εξοπλισμό, ώστε ν’ ανταποκριθεί ακόμη καλύτερα και αποτελεσματικότητα στην αποστολή του».

Ενώ ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης Στάθης Κατρανίδης, αναφέρθηκε στον Αρχιφύλακα Πολύδωρα Τσαγκαράκη και τον Αρχιφύλακα Τάκη Τατσίδη, «Κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, δεν δίστασαν ούτε δευτερόλεπτο και με την γενναιότητα που επέδειξαν κατάφεραν να προστατέψουν τη ζωή ηλικιωμένης γυναίκας η οποία βρισκόταν εντός της φλεγόμενης οικίας της, αφού εισήλθαν σε αυτή και την απεγκλώβισαν! Εξαιρετική πράξη ανδρείας και άξια κάθε επαίνου! Τιμή στους Αστυνομικούς που μάχονται στην πρώτη γραμμή! Συνάδελφοι μας κάνατε περήφανους!».