Σαντορίνη: Η ΟΠΚΕ συνέλαβε Ρουμάνο πορτοφολά- Είχε κλέψει από Κινέζα τα χρήματα του γάμου της κόρης της

Άμεση κινητοποίηση της νεοσύστατης ΟΠΚΕ με τη σύλληψη “κατ επάγγελμα” Ρουμάνου πορτοφολά, μέλος σπείρας που είχαν αφιχθεί αυθημερόν στη Σαντορίνη για να αδειάσουν πορτοφόλια

Το ειδυλλιακό ηλιοβασίλεμα της Οίας στη Σαντορίνη αποτελεί πολο έλξης γαι τουρίστες από όλο τον κόσμο. Πόλο έλξης όμως αποτελούσαν και τα προσωπικά ηλεκτρονικά μέσα καθως επίσης τα πορτοφόλια των επισκεπτών για αλλοδαπούς πορτοφολάδες.

Πριν από περίπου τρεις μήνες στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ αποφάσισε την ίδρυση για τη θερινή περίοδο ομάδας ΟΠΚΕ στην Σαντορίνη.  Αστυνομικοί από Υπηρεσίας της επικράτειας δήλωσαν πρόθεση να επανδρώσουν την Υπηρεσία και 15στελέχη της ΕΛΑΣ από την 1η Ιουνίου και μέχρι τις 3 Σεπτεμβρίου, με σκέψη για παράταση ενός επιπλέον μήνα (ανάλογα με την τουριστική κίνηση) βρίσκονται ως ΟΠΚΕ Σαντορίνης με επικεφαλής Αξιωματικό και υπηρεσιακό όχημα .

Μια πληροφορία για άφιξή στο νησί Ρουμάνων “κατ επάγγελμα” πορτοφολάδων, έθεσε σε επιχειρησιακή ανταπόκριση την ΟΠΚΕ Σαντορίνης. Λίγο αργότερα, Κινέζα Βρετανή υπήκοος, κατήγγειλε την κλοπή ποσού €22.000 , χρήματα που προόριζε για το γάμο της κόρης της, ενώ ρέμβαζε το ηλιοβασίλεμα στην Οία

Άμεσα οι Αστυνομικοί εντός της επόμενης ώρας εντόπισαν το στίγμα του Ρουμάνου,  10λεπτά μετά την παράδοση ενοικιαζόμενου οχήματος στο οποίο επέβαινε κατά την κλοπή του πορτοφολιού της Κινέζας.

Αστυνομικοί της ΟΠΚΕ ζήτησαν από τον πράκτορα να επικοινωνήσει με τον Ρουμάνο πορτοφολά με πρόσχημα ότι “ξέχασε εντός του οχήματος το οποίο νωρίτερα είχε παραδώσει ένα πορτοφόλι” και με την άφιξή του στο χώρο συνελήφθη.

Σε βάρος του σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία και παραπέμφθηκε στον Εισαγγελέα.