Σαν Σήμερα: Το τροχαίο με τους έξι νεκρούς οπαδούς του ΠΑΟΚ στα Τέμπη

Το πούλμαν στο οποίο επέβαιναν οπαδοί του ΠΑΟΚ, ενώ επέστρεφε από την Αθήνα, στο ύψος των Τεμπών, συγκρούστηκε με φορτηγό, παρασύροντας στο θάνατο έξι νεαρούς

Η αναμέτρηση στο ΟΑΚΑ για την ομάδα του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ, ολοκληρώθηκε (13/10 1999) και οι οπαδοί της φιλοξενούμενης, επέστρεφαν στη Θεσσαλονίκη. Στο τουριστικό λεωφορείο της εταιρείας «Relax Travel», επενέβαιναν 77 οπαδοί του ΠΑΟΚ, οι περισσότεροι μέλη του Σ.Φ. Π.Α.Ο.Κ. Κορδελιού.

Στο ύψος του Βελεστίνου, ο οδηγός του τουριστικού, Κώστας Μανωλάς έδωσε τη θέση του στον -τότε- 19χρονο Γιάννη Ντοκούση, γιο του ιδιοκτήτη του ταξιδιωτικού πρακτορείου, που είχε αναλάβει τη μεταφορά των οπαδών του ΠΑΟΚ προς την Αθήνα και πήγε για ανάπαυση.

Δύο χιλιόμετρα πριν από τα διόδια των Τεμπών, σχεδόν μιάμιση ώρα πριν τον τελικό προορισμό, ο νεαρός οδηγός επιχείρησε προσπέραση. Το τουριστικό συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με φορτηγό από το αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, με κατεύθυνση προς τη Λάρισα και οδηγούσε ο 68χρονος Αστέριος Αγκζιώτης. Το λεωφορείο σύμφωνα με μαρτυρίες, στις 04.15πμ (04/10 1999) ανετράπη και σύρθηκε για αρκετά μέτρα έξω από την Εθνική Οδό.

Η κοιλάδα των Τεμπών, εκείνο το ξημέρωμα της 4ης Οκτωβρίου 1999, βάφτηκε με το αίμα των έξι οπαδών του ΠΑΟΚ. Νεκροί από το τουριστικό λεωφορείο, ανασύρθηκαν οι Χαράλαμπος Ζαπουνίδης, ετών 20, Δημήτριος Ανδρεαδάκης, ετών 25, Χριστίνα Τζιόβα, ετών 18, Αναστάσιος Θέμελης, ετών 22, Γεώργιος Γκανάτσιος, ετών 17, Κυριάκος Λαζαρίδης, ετών 17.

Σήμερα, στην Εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης στο ύψος των Τεμπών, έχει ανεγερθεί μνημείο, στο σημείο όπου σταμάτησε ο δρόμος και ο χρόνος για τους  έξι οπαδούς της ομάδας του ΠΑΟΚ.

Σε ανακοίνωσή της η ΠΑΕ ΠΑΟΚ (04/10) αναφέρει, «24 χρόνια μετά και είστε εδώ. Δίπλα μας στην κερκίδα. Για πάντα στην καρδιά, το μυαλό και την ψυχή μας. Με την μνήμη πιο δυνατή από ποτέ. Κυριάκο, Χριστίνα, Αναστάσιε, Χαράλαμπε, Γιώργο, Δημήτρη θα είστε για πάντα ο φάρος μας και θα μας οδηγείτε. Όπως κάνετε από εκείνο το μαύρο βράδυ του 1999. Αθάνατοι!»