Σαν Σήμερα: Το Μάτι στις φλόγες- Οι 103νεκροί αναζητούν δικαίωση…

Μνήμες από την 23η Ιουλίου του 2018, αναβιώνουν για όσους έμειναν πίσω να θυμούνται, και τους 103 νεκρούς οι οποίοι κατέληξαν εγκαυματίες στα βαρύτατα τραύματα που είχαν υποστεί στην προσπάθειά τους να απομακρυνθούν από το μέτωπο της φονικής φωτιάς

Το ξημέρωμα της Δευτέρας 23 Ιουλίου του 2018, ήταν όπως κάθε καλοκαιρινή ημέρα, με ένα δυνατό αεράκι. Το απόγευμα της ίδια οι ημέρας, οι άνεμοι “γύρισαν” σε θυελλώδεις και περίπου στις 12.00μμ εκδηλώθηκε η πρώτη εστία φωτιάς στα Γεράνια Όρη και το μέτωπο εξαπλώνεται και καίει στην Κινέττα. Η μανία της φωτιάς εκτείνεται μέχρι τους Αγίους Θεοδώρους.

Όσοι έμειναν πίσω θυμούνται, πώς κάποιοι έπαιζαν θέατρο, άλλοι έπαιζαν κρυφτό, και ειρωνευόταν τους επιζήσαντες. Η φωτιά στο Μάτι έχει “ονοματεπώνυμο” ευθύνης, όπως και οι 103νεκροί που “έσβησαν” μέσα στις φλόγες.

Λάθος χειρισμοί της Κυβέρνησης της Περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Ανατολικής Αττικής, χωρίς συντονισμό οι Υπηρεσιακές Αρχές- ΠΣ και ΕΛΑΣ- με την Πολιτική Προστασία ανύπαρκτη. Σε αυτή τη φονική πυρκαγιά, 103 άνθρωποι κατέληξαν εγκαυματίες στα βαρύτατα τραύματα που είχαν υποστεί στην προσπάθειά τους να απομακρυνθούν από το μέτωπο της φονικής φωτιάς.

Στις 293σελίδες του Εισαγγελικού πορίσματος για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι, προκύπτει ότι “ολόκληρος ο κρατικός μηχανισμός, βρισκόταν σε παράλυση, ανήμπορος να αντιμετωπίσει λόγω της ασυνεννοησίας την πύρινη λαίλαπα στην Ανατολική Αττική, με απουσία έστω κι ενός υποτυπώδους σχεδιασμού, και προκύπτουν ποινικές ευθύνες”.

Σήμερα, εκείνη η 23η Ιουλίου του 2018, αποτελεί την πιο τραγική ημέρα της Ελλάδα και των κατοίκων της Ανατολικής Αττικής. Είναι ημέρα μνήμης για τους 103 νεκρούς που απανθρακώθηκαν μέσα στις φλόγες.

Δεν ξεχνάμε εκείνη την 23η Ιουλίου, το Μάτι .-