ΣΑΜΟΣ: Στασίασαν οι λαθρομετανάστες, έβαλαν φωτιά στο κέντρο κράτησης

Η μαζική μετακίνηση λαθρομεταναστών, έχει προκαλέσει “αδιέξοδο” στις αρμόδιες υπηρεσίες, οι οποίες πλέον αδυνατούν να αντιμετωπίσουν τις λαθρομεταναστευτικές ροές, και στις τοπικές κοινωνίες “ασφυξία” αφού αδυνατούν πλέον να δεχτούν επλέον άλλους λαθρομετανάστες. Ενδεικτική είναι η κατάσταση στη Σάμο, με τους λαθρομετανάστες, να έχουν προκαλέσει φωτιά στο Κέντρου Πρώτης Υποδοχής του νησιού.

image

Στις φλόγες παρέδωσαν το κέντρο κράτησης λαθρομεταναστών- δημιουργήθηκε ως Κέντρο Πρώτης Υποδοχής στην Σάμο – στο Βαθύ της Σάμου, οι περίπου 250 κρατούμενοι λαθρομετανάστες. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι λαθρομετανάστες έχουν παραθέσει ως αίτημα τις συνθήκες διαβίωσης στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής στην Σάμο .
Στο Βαθύ της Σάμου, κλήθηκε να μεταβεί Αστυνομική δύναμη, με εντολές από διακριτική απόσταση να επιτηρούν την κατάσταση στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής.
Η μαζική εισροή των λαθρομεταναστών, έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Μόνο το τελευταίο 48άωρο, 1400 λαθρομετανάστες έχουν αποβιβαστεί σε ελληνικά νησιά από τα Τουρκικά παράλια, ενώ οι δυνάμεις του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού αδυνατούν πλέον να αντιμετωπίσουν την μαζική “εισβολή” λαθρομεταναστών. Η στάση και ο εμπρησμός που προκάλεσαν πι λαθρομετανάστες, στο κέντρο κράτησης, προβληματίζει ιδιαίτερα, στο ενδεχόμενο με μια “αλληλεπίδραση” ντόμινο, εξεγέρσεις και στάσεις να “προκληθούν” και σε άλλα κέντρα υποδοχής από τους εγκλείστους.
Η φωτιά ξέσπασε (14/04) σε έναν από τους οικίσκους του Κέντρου Πρώτης Υποδοχής στο Βαθύ της Σάμου με την Πυροσβεστική Υπηρεσία να έχει θέσει τη φωτιά υπό έλεγχο.
Στο χώρο, παραμένουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Φωτο, radiocafe.gr

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport