Σάμος: Οι επαφές με αλλοδαπό για την κατασκευή των 3D όπλων και η αναζήτηση αγοραστών επίσπευσε τη σύλληψη των τεσσάρων φοιτητών

Οι τέσσερις φοιτητές σε έναν μήνα δημιούργησαν όπλα τύπου Glock, επαναληπτικό και ημιαυτόματο τύπου scorpion, με 3D εκτυπωτή και τα διέθεταν εναντι αντιτίμου στη “μαύρη” αγορά

Η πληροφορία τον περασμένο Οκτώβριο (2023) ανέφερε τις «ύποπτες» επαφές που ειχε αναπτύξει 19χρονος μεταξύ των τεσσάρων φοιτητών, οι οποίοι συνελήφθησαν σε επιχείρηση κλιμακιου της ΕΥΠ , της Ασφάλειας Κοζάνης και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σάμου στη Σάμο.

Καθώς το πρόσφατο διάστημα αναζητούσαν αγοραστές, ενω φέρεται να είχαν έναν υποψήφιο, κρίθηκε απαραίτητη η αστυνομική επιχείρηση σε σύλληψη των τεσσάρων φοιτητών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο 19χρονος είχε έρθει σε επαφή με αλλοδαπό, ο οποίος στη χώρα του ειχε απασχολήσει για διάδοση μέσω Διαδικτύου εγχειριδίου για την κατασκευής εκρηκτικών μηχανισμών και όπλων, ο οποίος του απέστειλε σχετικό υλικό.

Η παραγγελία στα τέλη Οκτωβρίου (2023) 3D εκτυπωτή και συμβατές πλαστικές ύλες από τη Γερμανό κρίθηκε οτι είχε προετοιμασία για να κατασκευάσει όπλα. Απο κοινού με τους υπόλοιπους κατηγορούμενους φοιτητές, αποφάσισαν να κατασκευάσουν όπλα Glock και ημιαυτόματο τύπου UZI.

Το πρόβλημα που αντιμετώπισε η παρέα των τεσσάρων φοιτητών για το πώς θα μετατρέψουν τα όπλα σε λειτουργικά. Σε διαδικτυακή αναζήτηση, εντόπισαν υλικο και εξαρτήματα τα οποία παρήγγειλαν από τις ΗΠΑ, χωρίς να ολοκληρώσουν την παραγγελία τους, καθώς συνελήφθησαν.

Καθως ειναι φοιτητές και είχαν επισκέψεις απο τους γονείς τους, οι τέσσερις φοιτητές έκρυβαν τα όπλα σε τάπερ στο φούρνο είτε τα έθαβαν στην αυλή, ώστε να μην εντοπίζονται.