Σάμος: Νεκροί μάρτυρας στη δίκη για διαφθορά του πρώην πρωθυπουργού, Μπενιαμίν Νετανιάχου και η σύζυγός του

 Ο Ισραηλινός πρώην αναπληρωτής διευθυντής στο υπουργείο Επικοινωνιών του Ισραήλ και η σύζυγός του, είναι τα δύο θύματα της συντριβής του Cessna στην περιοχή Ποτοκάκι της Σάμου

Όπως μεταδίδουν ισραηλινά ΜΜΕ, ο πιλότος του μοιραίου μονοκινητηριου ο Ισραηλινός Χαΐμ Γκαρόν ήταν πρώην αναπληρωτής διευθυντής στο υπουργείο Επικοινωνιών του Ισραήλ και ένας από τους βασικούς μάρτυρες στη δίκη για διαφθορά του πρώην πρωθυπουργού, Μπενιαμίν Νετανιάχου.  Σύμφωνα με την ιστοσελίδα israelnationalnews το ζευγάρι ηλικίας περίπου 70 ετών διέμενε μόνιμα στο Τελ Αβίβ.

Σε ανακοίνωση της η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας αναφέρει ότι, το ιδιωτικό αεροσκάφος τύπου Cessna, C182 απογειώθηκε από τον αερολιμένα της Χάϊφα στο Ισραήλ με δύο επιβαίνοντες. Σύμφωνα με το σχέδιο πτήσης που είχε καταθέσει, θα πραγματοποιούσε ιδιωτική πτήση και θα προσγειωνόταν λίγα λεπτά μετά τις 20:00 (13/09) στο αεροδρόμιο της Σάμου.

Ωστόσο λίγο πριν την προσγείωση του χάθηκε η επικοινωνία με τον Πύργο Έλεγχου στη Σάμο και η ΥΠΑ ενημέρωσε το Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης για την απώλεια επικοινωνίας. Παράλληλα κινητοποιήθηκαν όλοι οι αρμόδιοι φορείς για τον εντοπισμό του αγνοούμενου αεροπλάνου στη θαλάσσια περιοχή νότια του αεροδρομίου της Σάμου. Το Λιμενικό σε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης εντόπισε και περισυνέλεξε τις σορούς των δύο επιβαινόντων του μικρού αεροσκάφους. Για το αεροπορικό συμβάν έχει επιληφθεί η Επιτροπή Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων (ΕΔΑΑΠ).