Σάμος: Εξιχνιάτηκε η δολοφονία του 92άχρονου Μιχάλη Σαρικλή

Οι οικονομικές διαφορές που είχε ο φερόμενος δράστης με τον  92άχρονο Μιχάλη Σαρικλή για χρηματικό ποσό που του είχε δανείσει κίνητρο της δολοφονίας

Τα χρήματα που είχε δανείσει και το αίτημα του 92άχρονου Μιχάλη Σαρικλή να τα λάβει πίσω, ήταν το θέμα που απασχόλησε τους δύο άνδρες όταν συναντήθηκαν τελευταία φορά τη νύχτα της 11ης Νοεμβρίου του 2016, στο χώρο εργασίας του 74άχρονου . Δράστης και θύμα, γνωρίζονταν χρόνια και διατηρούσαν από ετών, φιλικές σχέσεις.

Ο υπεργηρος άνδρας αποχώρησε και επέστρεψε στο σπίτι του, περίπου τέσσερα χιλιόμετρα σε οικισμό. Τα βήματά του ωστόσο χωρίς ο ίδιος να το γνωρίζει, ακολούθησε με το αυτοκίνητο του ο δράστης, μέχρι την αυλή του σπιτιού του. Εκεί λογομάχησαν με ένταση , ο δράστης χτύπησε το θύμα, εκείνο έπεσε κάτω και τραυμάτισε θανάσιμα το κεφάλι του στον προφυλακτήρα του αυτοκινήτου.

Στη συνέχεια ο δράστης μετέφερε το πτώμα του 92χρονου στην περιοχή Μάνα Άγιος Παντελεήμονας Κοκκαρίου όπου τον έριξε σε ένα χαντάκι και τον κάλυψε με κλαδιά. Λίγες ημέρες αργότερα (26/11 2016)  δηλώθηκε η εξαφάνιση του 92άχρονου από το γιό του στο αστυνομικό τμήμα της Ερέτριας στην Εύβοια.

Τρία χρόνια από τη δολοφονία, η Υποδιεύθυνση Ασφαλεία Σάμου, με τη συνδρομή του Τμήματος Συλλογής και Διαχείρισης Πληροφοριών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου, εξιχνιάστηκε η υπόθεση ανθρωποκτονίας σε βάρος του 92άχρονου Μιχάλη Σαρικλή.

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος του 74άχρονου για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, ο οποίος συνελήφθη με ένταλμα Δικαστικής Αρχής σήμερα και κρατείται στην Ασφάλεια Σάμου. Ο 74χρονος αντιμετωπίζει κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα.  Ο 74άχρονος υπέδειξε το σημείο, όπου βρέθηκαν ανθρώπινα οστά, τα οποία έχουν μεταφερεθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά για εξέταση.

Για την εξέλιξη της υπόθεσης ενημερώθηκε σχετικά η Εισαγγελία Πρωτοδικών Σάμου.