Σάμος: Απόστρατος της Αεροπορίας Στρατού, πατέρας δύο παιδιών, ανασύρθηκε νεκρός στην πτώση του Mi8

Νεκροί δύο εκ των τεσσάρων επιβαινόντων στο ελικοπτερο Mi8 που συμμετείχε στην επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς στη Σάμο ενω επιχειρούσε υπό αντίξοες συνθήκες λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή

Στο αεροπορικό δυστύχημα στη Σάμο, νεκροί ανασύρθηκαν δύο από τα τέσσερα μέλη πληρώματος του Mi8, το οποίο κατέπεσε και συνετρίβη. Πρόκειται για 55χρονο Ρουμάνο και τον 49χρονο Θεόδωρο Βλάχο, απόστρατο της Αεροπορίας Στρατού.

Ο αδερφός του 49χρονου Θεόδωρου Βλάχου, είναι επίσης στρατιωτικός, δήλωσε ότι «έφυγε υπηρετώντας το καθήκον». Είχε μιλήσει περίπου στις 16.00 το απόγευμα της Τετάρτης (13/07) με τον αδελφό του, και του μετέφερε την ανησυχία του, καθως είχε ενημερωθεί για τις συνθήκες με τον ισχυρό αέρα στην περιοχή. Ο 49χρονος Θεόδωρος Βλάχος με αυταπάρνηση, κάθε χρόνο εργαζόταν στη Σάμο, καθώς γνώριζε τη μορφολογία του νησιού και είχε υπηρετήσει στο νησί.

Ο Θεόδωρος Βλάχος, ήταν συντονιστής των πυροσβεστικών δυνάμεων από αέρος και μεταφραστής μεταξύ των μελών του πληρώματος στο Mi8 το οποίο κατέπεσε (13/07) στη Σάμο. Την Κυριακή (17/07) θα επέστρεφε από την υπηρεσία του για να ξεκινήσει τις διακοπές με την οικογένειά του.

Σε κακή ψυχολογική κατάσταση βρίσκεται η σύζυγος του 49χρονου, μητέρα των δύο ανήλικων παιδιών τους, ηλικίας 10ετων και 16χρονων.