Σάκης Μουστακίδης : Όταν οι αίθουσες είναι άδειες, να προβληματίζει τους συνδικαλιστές

Ενημέρωση των μελων της ΠΟΣΥΦΥ για το διεκδικητικό πλαίσιο στην αποκατάσταση των μισθολογικών ανισοτήτων που έχουν δημιουργηθεί με την Γ΄ κατηγορία, στη “16η Τακτική Γενική Συνέλευση της Ένωσης Συνοριακών Δράμας”

Στη Γενική Συνέλευση του Σωματείου Συνοριακών Δράμας, ο Α’ Αντιπρόεδρος της ΠΟΣΥΦΥ και Πρόεδρος του Σωματείου των Συνοριακών Δράμας, Σάκης Μουστακίδης επεσήμανε, “Σε μια κατάμεστη αίθουσα τις προηγούμενες μέρες το Σωματείο Συνοριακών Αστυνομικών Δράμας, καταφέραμε στα πλαίσια της Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης, να επικεντρωθούμε στα προβλήματα που μας απασχολούν και να δώσουμε απαντήσεις στα ερωτήματα των συναδέλφων. Αυτός εξάλλου είναι και ο λόγος που μας τιμούν οι συνάδελφοι – με μεγάλη συμμετοχή – κάθε χρόνο με την παρουσία τους.
Καλέσαμε τους ανθρώπους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και γνωρίζουν καλύτερα από όλους μας τα ζητήματα του μισθολογίου αλλά και ασφαλιστικά θέματα, εκπροσώπους και συνεργάτες της ΠΟΣΥΦΥ αλλά και τους νομικούς που ξεκίνησαν έναν αγώνα αναγνώρισης του δικαίου στα αιτήματά μας. Αφήσαμε να εξελιχθεί ο διάλογος για να λυθούν όλες οι απορίες. Δεν περιοριστήκαμε σε απολογισμούς μόνο και ψηφοφορίες. Αυτή ήταν, είναι και θα είναι η συνταγή της επιτυχίας στη συλλογική συμμετοχή στις συγκεντρώσεις μας.

Είναι λυπηρό να βλέπεις αίθουσες άδειες. Όταν συμβαίνει αυτό θα πρέπει να προβληματίζει εμάς τους συνδικαλιστές και να μην πασχίζουμε μόνο να καλύψουμε από τον φωτογραφικό φακό τις άδειες αίθουσες. Θα πρέπει τέτοια φαινόμενα να μας απασχολήσουν και να βρούμε τα λάθη μας. Όταν πάλι η συμμετοχή των συναδέλφων είναι μεγάλη – όπως χρόνια τώρα, στις συγκεντρώσεις του Σωματείου Συνοριακών της Δράμας, αυτό επιβραβεύει την προσπάθειά μας και την εμπιστοσύνη στους εκπροσώπους τους “.

Το Δελτίο Τύπου της Ένωσης Αστυνομικών Συνοριακής Φύλαξης Δράμας :

 

Πραγματοποιήθηκε στις 14 Φεβρουαρίου στις 17:30 η “16η ΤακτικήΓενική Συνέλευση της Ένωσης” μας στην αίθουσα του Εμπορικού Επιμελητηρίου Δράμας, σε κλίμα ομοψυχίας και ελπίδας για το συνδικαλιστικό και εργασιακό μέλλον μας.
Οι συνάδελφοι-μέλη της Ένωσης έδωσαν βροντερό παρόν για μια ακόμα φορά, σε πείσμα των καιρών και όσων θέλουν να πιστεύουν ότι το συνδικαλιστικό μας κίνημα διέρχεται κρίση.
Στην εκδήλωση η οποία είχε ενημερωτικό χαρακτήρα λόγω των ραγδαίων εξελίξεων στον κλάδο μας, παραβρέθηκαν οι νομικοί σύμβουλοι της Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. κ. Μισαηλίδης Ιωάννης και κ. Λάγος Γεώργιος, οι οποίοι ενημέρωσαν για το διεκδικητικό πλαίσιο που έχει ξεκινήσει η Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. και αφορά την αποκατάσταση των μισθολογικών ανισοτήτων που έχουν δημιουργηθεί με την Γ΄ κατηγορία, ο Πρόεδρος της Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. Χαρέλας Παναγιώτης και ο συνεργάτης της ομοσπονδίας και συνάδελφος Παπαγιάννης Νικόλαος που ανέπτυξε ζητήματα κρατήσεων των ταμείων και συνταξιοδοτικών θεμάτων.
Επίσης μας τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων Ν. Έβρου Γιαλαμάς Χρυσοβαλάντης και ο Αντιπρόεδρος της και Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων της Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ Δερβεντλής Δημήτριος.
Το γεγονός της συμμετοχής αυτής δημιουργεί ευθύνες για την συνέχεια των διεκδικήσεων και των προκλήσεων που έρχονται, συγχρόνως όμως δίνει κουράγιο και δύναμη στο Δ.Σ. της Ένωσης που βλέπει τα μέλη του να επιβραβεύουν τις προσπάθειες που κάνει.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης ευχαριστεί τους εκλεκτούς προσκεκλημένους που μας τίμησαν με την παρουσία τους, φώτισαν με τις γνώσεις τους τα σκοτεινά σημεία που υπήρχαν και δεσμεύεται να συνεχίσει για την έγκυρη ενημέρωση, αλλά και τις διεκδικήσεις προς όφελος των μελών της.

Για το ΔΣ