“Ροζ εκβιασμός” σε 34άχρονη, με υποκλοπή βίντεο υπό την απειλή δημοσιοποιησης στο FB

Εκβίαζαν 34άχρονη μέσω ίντερνετ, απαιτώντας της €8.000 προκειμένου να μη δημοσιεύσουν στο facebook τρία «ερωτικά» βίντεο με το σύζυγό της.

Ο σύζυγός της ήταν στο Ντουμπάι για δουλειές. Η 34χρονη γυναίκα από την Γεωργία για να… διατηρήσει ζωντανό το ερωτικό του ενδιαφέρον για εκείνη, του έστειλε Από εκεί και έπειτα ξεκίνησε ο εφιάλτης, καθώς δύο Έλληνες,

Οι δυο ανδρες, ηλικίας 47 και 45 χρόνων, παραβίασαν ηλεκτρονικά το λογαριασμό 34άχρονης από τη Γεωργία, η οποία μέσω της εφαρμογής messenger του Facebook, επικοινωνούσε με το σύζυγό της, ο οποίος διατηρεί εισαγωγική εταιρεία εσωρούχων, και απουσίαζε σε δουλειές στο Ντουμπάι, απέκτησαν τρία βίντεο με ερωτικές τους συνευρέσεις. 
Με εκβιασμό απαιτούσαν €8.000 για να μην αναρτήσουν τις ερωτικές συνευρέσεις τους, στο facebook ενημερώνοντας την 34άχρονη, άγνωστος κάτοχος κινητού, με γραπτό μήνυμα στο κινητό της τηλέφωνο, ότι έχει στην κατοχή του τρία βίντεο, με την ίδια και το σύζυγό της σε προσωπικές τους στιγμές. Λίγες ημέρες αργότερα, εντόπισε προφίλ στο Facebook στα στοιχεία της, στο οποίο άγνωστοι διαχειριστές, είχαν αναρτήσει φωτογραφίες από το επίμαχο υλικό, ενώ φίλοι και επαφές από το προσωπικό της προφίλ στο FB της είχαν δεχθεί σε προσωπικά μηνύματα, τα ίδια αρχεία. Η 34άχρονη με νευρικό κλονισμό νοσηλεύτηκε σε Νοσοκομείο ενώ κατέφυγε στις Αρχές.
Με παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, εντοπίσθηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη των δραστών και προσδιορισθηκαν στα στοιχεία του 45άχρονου και του 47άχρονου κάτοικοι στην περιοχή της Αττικής, ενώ κατασχέθηκε ψηφιακός δίσκος, ο οποίος εστάλη στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών ερευνών για εργαστηριακή εξέταση. Οι δύο άνδρες δεν προέκυψε να έχουν απασχολήσει τις διωκτικές αρχές, είναι άνεργοι, ενώ η έρευνα προκειμένου να διακρινωθει  αν έχουν προβεί σε αντίστοιχες πράξεις και εκβιασμούς, συνεχιζεται.
Η δικογραφία, για απόπειρα εκβίασης κατ’ εξακολούθηση μέσω διαδικτύου υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport