Ρουβίκωνας ..στο ιατρείο του Επ.Καθηγητή Χειρουργικής

Μέλη του Ρουβίκωνα, ήταν οι νεαροί που εισέβαλαν σε ιατρείο, προπηλακισαν και απείλησαν Επ. Καθηγητή Χειρουργικής, με ισχυρισμό οτι δέχθηκε από ασθενή φακελάκι για να τον χειρουργήσει.

Με ανάρτηση βιντεοληπτικού υλικού από την εισβολή στο ιατρείο του Επ. Καθηγητή Χειρουργικής Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ και το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, στο κέντρο της Αθήνας (26/02), σε διαδικτυακό ιστότοπο ελεύθερης διακίνησης ιδεών του αντιεξουσιατικού χώρου, τα μέλη της αναρχικής συλλογικότητας, κομπάζουν για την ενέργεια τους.

Ως.. “πολιτικές  παρεμβάσεις που χωρίς την αναλυτική τους επεξήγηση χάνουν το περιεχόμενό τους”, τα μέλη του Ρουβίκωνα, επιχειρούν να βρουν κοινωνικό έρεισμα και αποδοχή στην βία που ασκούν..

“Το να επιτεθείς σε έναν «γιατρό» που εκβιάζει με την ζωή του ασθενή του για να πληρωθεί είναι μια πράξη που τα λόγια έχουν λίγα να της προσφέρουν. Μιλάει μόνη της. Επιτιθόμαστε, με μεγάλη προθυμία είναι η αλήθεια, σε ένα αυτοαποκαλούμενο «γιατρό»..”, αναφέρουν, και υποστηρίζουν οτι, “..ο άνθρωπος αυτός πιάστηκε να δέχεται φακελάκι απο έναν προλετάριο για να τον χειρουργήσει. Και μάλιστα έναν άπορο ασθενή, που ζούσε με επιδόματα και απο τον οποίο είχε ήδη πάρει φακελάκι χιλιάδων ευρώ στην πρώτη του επέμβαση”.

“..Το φακελάκι είναι μια ημινομιμοποιημένη παραγματικότητα, που όλοι την ξέρουν, όλοι πληρώνουν, και που μια στο τόσο κάποιος την πατάει. Ηταν απλά γκαντέμης ο … Αλλά όχι και τόσο άτυχος. Η αλληλοπροστασία των προνομιούχων είναι το φάρμακο για τους άτυχους απο αυτούς. Πιάστηκε με τα χρήματα στα χέρια, έπαιξε στα ζάρια τον θάνατο ενός αδύναμου και είναι μια χαρά έξω απο την φυλακή συνεχίζοντας το «λειτούργημά του».

Στο κειμενο της παράθεσης τα μέλη του Ρουβίκωνα επαναφέρουν και τον προπηλακισμο σε βάρος Ιατρού στον Ευαγγελισμό και εμφανίζεται ως “Ρομπέν των Δασών” για να επιφέρουν την “τάξη”..

..”Ως Ρουβίκωνας έχουμε ξαναπαρέμβει για το θέμα με εκείνον τον ανεκδιήγητο γιατρό … Μετά απο αυτόν οι κρατικές υπηρεσίες είχαν και καλά «κινητοποιηθεί» για το θέμα. Φυσικά τίποτα δεν έγινε. Και πάλι σταγόνα στον ωκεανό είναι αυτό που κάνουμε.

..”Απο την άλλη, οι τύποι που θεωρούν ότι τους χρωστάει ο κόσμος, αντικοινωνικά στοιχεία για τα οποία η δημόσια ξεφτίλα είναι το ελάχιστο που τους αξίζει. Εμείς στο όνομα πρώτα απο όλα του εαυτού μας ως άνθρωποι της βάσης απαντάμε σε μια πρόκληση που μας αφορά. Δεν περιμένουμε απο το σύστημα να υπονομεύσει τον εαυτό του. Κάνουμε το λίγο που μπορούμε. Αλλά το λίγο είναι περισσότερο απο το τίποτα”..