Ρουβίκωνας: “Αιτία πολέμου” το τελεσίγραφο Χρυσοχοϊδη για τις καταλήψεις

Ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα χαρακτηρίζει «Casus belli» σχολιάζοντας την ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Το τελεσίγραφο του Υπ.ΠΡΟΠΟ, προς καταλληψίες και “αλληλέγγυους”, να εκκενώσουν οικειοθελώς μέσα σε 15 ημέρες, όλα τα δημόσια ή ιδιωτικά κτήρια που έχουν καταλάβει παρανόμως, χαρακτηρίζεται «αιτία πολέμου» από το ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα.

Η διορία για την εκκένωση των κτιρίων την οποία δημοσιοποίησε το Υπ.ΠΡΟΠΟ λήγει την παραμονή της 6ης Δεκέμβρη, με τη συμπληρωση 10ετών από το θανάσιμο τραυματισμό του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Οι περισσότερες από τις καταλήψεις -στα κτίρια των οδών Ζαΐμη, Μπουμπουλίνας, Δερβενίων, Μπενάκη, Στουρνάρη- εδρεύουν στην περιοχή των Εξαρχείων, μεταξύ των οποίων και το “άτυπο στρατηγείο” του Ρουβίκωνα, το “ΚΒοΞ”.

Για έξι περιπτώσεις υπάρχει Εισαγγελική εντολή εκκένωσης

Συνολικά 45 καταλήψεις δημόσιων και ιδιωτικών κτιρίων, εκ των οποίων οι 15 εδρεύουν στην περιοχή των Εξαρχείων παραμένουν ενεργές. Έως σήμερα η ΕΛ.ΑΣ έχει προβεί σε 11 επιχειρήσεις εκκένωσης, ενώ εκκρεμείς παραμένουν Εισαγγελικές εντολές για εκκένωση  8 κτιρίων τα οποία τελούν υπό κατάληψη.