Ρουμάνοι διαρρήκτες είχαν “σηκώσει” εξοπλισμό από δύο κλειδαράδικα, “έστησαν” παράνομο εργαστήριο και έκαναν διαρρήξεις

Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, είχαν αναπτύξει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κατά τη δράσης τους, ιδίως κατά την προπαρασκευή και της προετοιμασία των παράνομων ενεργειών τους

Τον τελευταίο χρόνο είχαν ρημάξει με διαρρήξεις και κλοπές σε καταστήματα και οικίες την Αττική. Με τη συνολική αξία των κλοπιμαίων να υπερβαίνει τις €100.000, οι τέσσερις Ρουμάνοι- τρεις άνδρες και η συνεργός τους- οι οποίοι συνελήφθησαν (28/01) στα Πατήσια και την Κυψέλη, ως μέλη σπείρας διαρρηκτών, ταυτοποιήθηκαν σε τουλάχιστον -μέχρι τώρα- οχτώ περιπτώσεις διαρρήξεων. Οι τρεις Ρουμάνοι είχαν σε βάρος τους δεκάδες ποινικές δικογραφίες, για παρόμοια αδικήματα και έχουν εκτίσει ποινές φυλάκισης σε Καταστήματα Κράτησης.

Κατόπτευαν τα υπό διάρρηξη οικήματα για συναγερμό, προβολέα φωτός, κάμερες παρακολούθησης, σκύλο ή φύλακα

Όπως προέκυψε κατά την αστυνομική έρευνα, οι Ρουμάνοι διαρρήκτες, συχνά παρακολουθούσαν τους ενοίκους των οικιών ή τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων προκειμένου να διαπιστώσουν τις κινήσεις τους, το δρομολόγιο που ακολουθούν, τα οχήματα με τα οποία κινούνται και αν σταθμεύουν εξωτερικά, ενώ για να βεβαιώσουν την απουσία των ενοίκων άφηναν σημάδια.

Χαρακτηριστικό της δράσης τους, προκειμένου να αποκτήσουν ειδικό εξοπλισμό και ανάλογη τεχνογνωσία και εμπειρία, διέρρηξαν – με τη μέθοδο ριφιφί – δύο  κλειθροποιεία, από τα οποία αφαίρεσαν τον τεχνολογικό εξοπλισμό που διέθεταν -μήτρες κατασκευής κλειδιών ασφαλείας – κλειδαριές ασφαλείας κλπ. Δημιούργησαν δικό τους πλήρες παράνομο κλειθροποιείο, όπου κατασκεύαζαν κλειδιά θυρών ασφαλείας τελευταίας τεχνολογίας, τα όποια χρησιμοποιούσαν στις διαρρήξεις των χώρων που επέλεγαν, για να παρακάμπτουν τα μέτρα ασφαλείας.

Από τα κλοπιμαία , άλλα τα διατηρούσαν στην κατοχή τους και τα χρησιμοποιούσαν στις διαρρήξεις και άλλα τα μεταπωλούσαν, ενώ ορισμένα τα διοχέτευαν στην αγορά της Ρουμανίας, αποκομίζοντας μεγάλο οικονομικό όφελος. Κατά τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

(5) επαγγελματικές μηχανές, κατασκευής κλειδιών,
πλήθος κλειδιών πασπαρτού και πλαστικών καρτών με κωδικούς κλειδιών,
πλήθος κλειδαριών ασφαλείας, τελευταίας τεχνολογίας,
επαγγελματικά εργαλεία κλειδαράδων (μέγγενη, τροχοί λείανσης, τροχοί χειρός κλπ),
πλήθος επαγγελματικών και αυτοσχέδιων διαρρηκτικών εργαλείων,
(2) συσκευές γεωεντοπισμού (GPS TRACKER),
πλήθος ηλεκτρονικών τηλεχειριστήριων για ηλεκτρικές πόρτες,
συσκευασία με χημικές ουσίες, για την ανάλυση της ποιότητας του χρυσού και λύδιες λίθους,
(57) φυσίγγια και σπρέι πιπεριού,
(4) μικροζυγαριές ακριβείας,
πλήθος ρολογιών χειρός και κοσμημάτων,
πλήθος πλαστών εγγράφων,
το χρηματικό ποσό των 3.550 ευρώ και
(2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτα.
Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί συνολικά (8) περιπτώσεις και συγκεκριμένα (2) με τη μέθοδο ριφιφί σε κλειθροποιεία, διάρρηξη καταστήματος εμπορίας εργαλείων κήπου και (4) διαρρήξεις οικιών και διάρρηξη αποθήκης.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε σχετική ποινική δικογραφία –κακουργηματικού χαρακτήρα – και οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε κυρία ανάκριση.