Ρομά προτρέπουν σε δολοφονίες Αστυνομικών: “Μαχαιριές στο λαιμό στους μπ@@@@@@.. Σκοτώστε τους εκεί σαν τις σκύλες”

Προτροπή σε δολοφονίες Αστυνομικών με διαμοίραση βιντεοληπτικού υλικού στα κοινωνικά δίκτυα, από Ρομά, σε επίκληση του θανάσιμο τραυματισμό του 21χρονου σεσημασμένου ομόφυλού τους στην αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα

Σε βιντεοληπτικό υλικό που έχει αναρτηθεί σε δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης, Ρομά επικροτούν πράξεις βίας και προτρέπουν ομόφυλούς τους, σε δολοφονίες Αστυνομικών. «Μαχαιριές στο λαιμό στους μπ@@@@@@, όπου τους βρείτε.. Σκοτώστε τους και αφήστε τους εκεί σαν τις σκύλες » αναφέρουν χαρακτηριστικά και γελούν οι επιβαίνοντες σε όχημα Ρομά, με σχόλια ομόφυλών τους να επικροτούν την προτροπή σε δολοφονίες Αστυνομικών.

Είχαν προηγηθεί οι απειλές για δολοφονίες κατά Αστυνομικών από ομόφυλούς τους (28/10) στα οδοφράγματα που έχουν στήσει στα οδικά δίκτυα και προκαλούν επεισόδια Ρομά, πάντα σε επίκληση του θανάσιμο τραυματισμό του 21χρονου σεσημασμένου ομόφυλού τους στην αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα. «Να συνεχίσουνε τα παιδιά να τους πυροβολάνε, γιατί ξέρανε τα παιδιά πως ήτανε τσιγγάνοι μέσα στο αυτοκίνητο και το κάνανε εξεπίτηδες», αναφέρει νεαρός Ρομά, με τους παρευρισκόμενους να συμφωνούν με ιαχές.

Όπως σχολιάζει ο Σπύρος Λεπίδας, μέλος της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Αθηνών, «Για να δείτε τι “ανθρώπους” αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί στα οδοφράγματα της αγανάκτησης.. «Μην σταματούνε να τους πυροβολάνε», τάδε έφη φιλήσυχος Ρομά.. Οι Αστυνομικοί που έκαναν την δουλειά τους για να σώσουν την ζωή τους είναι ρατσιστές επειδή ενήργησαν σε αθιγγάνους που πήγαν να τους σκοτώσουν.. Αλλά οι Ρομά δεν είναι ρατσιστές που πυροβολούν αστυνομικούς (μην σταματάνε λέει) που δεν έχουν καμία εμπλοκή με το περιστατικό».. επισημαίνει εμφατικά ο συνδικαλιστής ένστολος.