Ρομά απελευθέρωσαν κρατούμενο σε μεταγωγή Αστυνομικών στα Δικαστήρια της Ευελπίδων

Η ένταση που δημιούργησαν οι ομόφυλοι και συγγενείς του 43άχρονο τον διευκόλυνε .. να διαφύγει.

Σε εξέλιξη αναζητήσεις της Αστυνομίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη 43άχρονου Ρομά, ο οποίος χθες το μεσημέρι (09/04) είχε μεταχθεί στα Δικαστήρια της Ευελπίδων για να απολογηθεί σε Ανακριτή και κατάφερε να διαφύγει. Ο Ρομά κατηγορείται ως μέλος της πενταμελούς σπείρας που διέπραττε κλοπές από οικίες στα βόρεια προάστια και εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Κηφισιάς.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η δράση της σπείρας ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2018

Οι πέντε κατηγορούμενοι μετήγχθησαν (09/04) στην Ευελπίδων, όπου είχαν συγκεντρωθεί ομοφυλοί τους Ρομά σε συμπαράσταση. Κατά τη μεταγωγή των κατηγορουμένων από την κλούβα προς το κτήριο που στεγάζεται το γραφείο του Ανακριτή, οι Ρομά που είχαν συγκεντρωθεί, επιτέθηκαν στους Αστυνομικούς με σωματική επαφή και κατά την ένταση που προκάλεσαν ο 43άχρονος Ρομά κατηγορούμενος διέφυγε.

Τα μέλη της εγκληματικής ομάδας των Ρομά με το πρόσχημα της πώλησης ή παράδοσης εμπορευμάτων- χαλιά ή φρούτα κλπ- έπειθαν ενοίκους οικιών να τους επιτρέψουν την είσοδο και στη συνέχεια με τη μέθοδο της απασχόλησης αποσπούσαν χρήματα και τιμαλφή από τους ιδιοκτήτες.