Ρόδος: Τουρίστες μεθυσμένοι έκλεψαν ΤΑΧΙ- Σε κινητοποίηση των αυτοκινητιστών συνελήφθησαν απο την Αστυνομία

Ο επαγγελματίας αυτοκινητιστής στάθμευσε το ΤΑΧΙ του προκειμένου να τους βοηθήσει λόγω προχωρημένης μέθης, το έκλεψαν και έκαναν βόλτα στην πόλη

Οι δύο Τσέχους τουρίστες οι αφαίρεσαν το ΤΑΧΙ που τους μετέφερε στη χώρα της Ρόδου από το Φαληράκι, όταν ο επαγγελματίας αυτοκινητιστής στάθμευσε για να τους βοηθήσει καθώς λόγω προχωρημένης μέθης είχαν κάνει εμετό.

Ενώ ο ιδιοκτήτης του ΤΑΧΙ αποβιβάστηκε και κατευθύνθηκε στο πορτ παγκάζ για να πάρει χαρτί και νερό όπως του ζήτησαν, ενώ ένας πέρασε στη θέση του οδηγού και ανέπτυξε ταχύτητα.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν άλλοι επαγγελματίες αυτοκινητιστές  και η πλήρωμα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου εντόπισαντο επαγγελματικό όχημα επί της Βενετοκλέων και συνελήφθησαν οι δύο δράστες.

Όπως διαπιστώθηκε οι μεθυσμένοι Τσέχοι δεν αντιλήφθηκαν ότι το καινούργιο Mercedes είχε “δεμενο” χειρόφρενο και κατάφεραν να διανύσουν απόσταση περίπου 4 χιλιομέτρων, μέχρι την οδό Δενδρινού.

Κατά την κίνηση του ΤΑΧΙ με οδηγό το μεθυσμένο Τσέχο, κινδύνευσε σοβαρά οδηγός δικύκλου, ο οποίος κατάφερε να αποφύγει τη σύγκρουση. Οι αστυνομικοί, προχώρησαν στη σύλληψή των δύο Τσέχων. Ενώ το επαγγελματικό αυτοκίνητο υπέστη σοβαρή ζημία στο σύστημα πέδησης και μεταφέρθηκε σε συνεργείο για να αποκατασταθεί η ζημιά.

Ο “οδηγός” νηφάλιος παραπέμφθηκε ενώπιον του αυτόφωρου δικαστηρίου της Ρόδου, κατηγορούμενος για αυθαίρετη χρήση μεταφορικού μέσου και φθορά ξένης περιουσίας.

Ο υπαίτιος “οδηγός” κρίθηκε ένοχος και για τις δύο πράξεις και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 7 μηνών για την κάθε μία. Κατά συγχώνευση το δικαστήριο του επέβαλε ποινή 10 μηνών με αναστολή τριετίας και τον όρο της πλήρους αποζημίωσης του οδηγού και του ιδιοκτήτη του ΤΑΧΙ.