ΡΟΔΟΣ : Συνοδός Βουλευτή και συνάδελφος του, σε διαθεσιμότητα για συνοδεία στον Εμίρη των Εμιράτων.

Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν δύο Αστυνομικοί για παροχή υπηρεσιών ασφαλείας, παράτυπα, σε Εμίρη κατά τη διάρκεια των διακοπών του  στη Ρόδο.

Ο 37χρονος Αρχιφύλακας- συνοδός σε εκλεγμένη Βουλευτή (πρόσφατα ανεξάρτητη) -υπηρετούσε στο νησί και αποσπάστηκε από το 2012, στη ΔΑΑ με διάθεση στη φρουρά της Βουλευτή- μαζι με  35χρονο Ανθυπαστυνόμο, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου, συνελήφθησαν, όταν διαπιστώθηκε ότι  παρείχαν παράτυπα υπηρεσίες ασφαλείας σε… εμίρη των Αραβικών Εμιράτων, κατά τις διακοπές του στη Ρόδο.
Σε έρευνα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, υστερα απο καταγγελλια γυναίκας, η οποία ερευνηθηκε, προέκυψε ότι οι δύο Αστυνομικοί από τις αρχές Ιουνίου έως το τέλος Αυγούστου 2014- καθώς και το Σεπτέμβριο του 2013-, “συνόδευαν” στις μετακινήσεις και τα ταξίδια με την πολυτελή θαλαμηγό του, τον εμίρη των Αραβικών Εμιράτων, ο οποίος παραθέριζε στη Ρόδο.
Πρόκειται για τον Shaikh Khalifa Bin Mohamed Bin Khalifa Al – Nahyan της οικογένειας του ζάμπλουτου προέδρου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Khalifa bin Zayed Al Nahyan.
Ο σεΐχης, που τα τελευταία τρία χρόνια ταξίδευε ινκόγκνιτο στη Ρόδο, διέμενε σε θέρετρο στη «Μήδεια», φέρεται εξαιρετικά δυσαρεστημένος από τα όσα συνέβησαν και σύμφωνα με τις πληροφορίες προγραμματίζει να αναχωρήσει από τη Ροδο.
Σε βαρος των Αστυνομικών σχηματίστηκε ποινική δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για παράβαση καθήκοντος και παραβίαση των διατάξεων σχετικά με τις ιδιωτικές επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών ασφαλείας, οδηγήθηκαν (03/09) στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου.
Με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, οι Αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, ενώ διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport