Ρόδος: Σοβαρά επεισόδια στον αγώνα Ηρακλής Λάρδου- Ποσειδών Καρπάθου- Παίκτης κλώτσησε αντίπαλο στο κεφάλι

Ανεξάρτητα με την έκβαση του ποδοσφαιρικού αγώνα τοπικού πρωταθλήματος, μεταξύ της ομάδας του Ηρακλή Λάρδου και του Ποσειδώνα Καρπάθου, τα επεισόδια “στιγμάτισαν” την αναμέτρηση

Ο Ηρακλής Λάρδου, κέρδισε την ποδοσφαιρική αναμέτρηση (2-1), όμως τα σοβαρά επεισόδια, στο τέλος του αγώνα, άφησαν τις χειρότερες εντυπώσεις.

Μετά από ένα χτύπημα εκτός φάσης, προκλήθηκε σοβαρό επεισόδιο μεταξύ των δύο ομάδων, του Ηρακλή Λάρδου και του Ποσειδώνα Καρπάθου. Όπως αναφέρει το xxsports.org, ο Ταγκάεφ των γηπεδούχων, ο οποίος βρισκόταν στον πάγκο, τραυμάτισε τον Μανώλη Νασόπουλο με αντιαθλητικό χτύπημα, με τις τάπες στο πρόσωπο και μαζί με το Σπανό, αποβλήθηκαν από τον αγώνα. Ο  Νασόπουλος χρειάστηκε να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο.

Ο Μανώλης Νασόπουλος, συνοδεία μελών της διοίκησης του Ποσειδώνα Καρπάθου, στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρόδου, υπέβαλε μήνυση κατά του Ταγκάεφ, ο οποίος διαφεύγει της σύλληψης στο πλαίσιο του αυτοφώρου, ενώ για την υπόθεση ενημερώθηκε και η Εισαγγελία της Ρόδου ενώ αναμένεται να επιληφθεί ο Αθλητικός Εισαγγελέας.

Ο ποδοσφαιριστής της ομάδας της Καρπάθου, δεν επέστρεψε με την υπόλοιπη αποστολή, παρέμεινε στη Ρόδο συνοδεία του προέδρου του σωματείου, Κοσμά Γιαλλουράκη για να εξεταστεί τη Δευτέρα (08/04) από ιατροδικαστή.

Ο Δρ Δημήτρης Σπανός σχολιάζει σε ανάρτηση του, «Μετά από δεκαπέντε χρόνια ενασχόλησης με το ερασιτεχνικά πρωταθλήματα ως ΓΓ στον ΑΣΚ ΠΟΣΕΙΔΩΝ και δυο χρόνια μέλος επιτροπής πρωταθλήματος στην ΕΠΣΔ, μόνο απέχθεια και ντροπή μπορώ να νιώσω! Προσπαθήσαμε σαν Κάρπαθος όλα αυτά τα χρόνια να κάνουμε όλους τους φιλοξενούμενους να νιώσουν όμορφα . Προσπαθήσαμε και πιστεύω ότι καταφέραμε να εξαλείψουμε την βία . Το λόγο πλέον, έχει ο πρόεδρος της Ένωσης, Παναγιώτης Διακοφώτης και όχι μόνο».

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο «Α.Σ. Καρπάθου «Ποσειδών»» αναφέρει, «Το ποδόσφαιρο πρέπει να είναι γιορτή! Έτσι πρέπει όλοι το αντιλαμβανόμαστε, αυτό είναι ο αθλητισμός και πρέπει όλους να μας ενώνει. Για τα παιδιά μας, τις ακαδημίες μας, το νησί μας, για την χαρά του παιχνιδιού!
Τα χθεσινά γεγονότα που ζήσαμε, δεν μπορούν εύκολα να αποτυπωθούν σε μία ανακοίνωση. Το σημαντικό ήταν η σωματική ακεραιότητα των αθλητών μας και όχι το αποτέλεσμα. Τα 2,3 άτομα που ήμασταν εκεί, προσπαθήσαμε να εξασφαλίσουμε ότι θα φύγουμε όλοι σώοι και αβλαβής. Εκ του ασφαλούς και με ηρεμία, πολλά μπορούμε να πούμε.
Τέτοιες ενέργειες και συμπεριφορές, γύρισαν το ποδόσφαιρο πολλά χρόνια πίσω, κι εμείς δεν θέλουμε τέτοιο ποδόσφαιρο. Αυτό που έκανε ο αντίπαλος ποδοσφαιριστής, αν μπορεί να λέγεται έτσι, δεν το βλέπουμε ούτε σε αγώνες πολεμικών τεχνών.
Θα περιμέναμε μετά από τόσες ώρες, έστω μία ανακοίνωση από το αντίπαλο σωματείο ότι καταδικάζει αυτή την ενέργεια και εύχεται περαστικά στον ποδοσφαιριστή μας, και όχι μετά το τέλος του αγώνα να μοιράζουν συγχαρητήρια. Ευτυχώς δεν έγινε κάτι περαιτέρω, γιατί μας περίμεναν και πενήντα άτομα έξω από το γήπεδο…
Η Κάρπαθος φημίζεται πάντοτε για την φιλοξενία της. Άλλωστε πέρυσι πήραμε το βραβείο fair play για την υποδειγματική μας συμπεριφορά, εντός και εκτός νησιού. Δεν θα γίνουμε ποτέ, όπως κάποιοι θέλουν! Για ποιο λόγο; Για έναν αγώνα ποδοσφαίρου;
Ο ποδοσφαιριστής και το σωματείο μας, προχώρησαν στις απαραίτητες νομικές ενέργειες. Πλέον το λόγο έχουν τα αρμόδια όργανα και η δικαιοσύνη.
ΥΓ. Περαστικά Μανώλη μας… Δεν υπάρχουν λόγια πραγματικά…»

________

* με πληροφορίες από τα “Καρπαθιακά Νέα”