Ρόδος: Νεαρή δέχθηκε επίθεση απο άτομο με θέματα ψυχικής υγείας- Ο δράστης συνελήφθη απο τη ΔΙΑΣ και οδηγήθηκε σε Νοσοκομείο

Δέχθηκε επίθεση από άτομο που έχει παρελθόν καθώς αντιμετωπίζει  θέματα ψυχικής και με άμεση παρέμβαση πολιτών και της ΔΙΑΣ Ρόδου ο δράστης συνελήφθη

Το πειρατικό περιγράφει ο πατέρας της νεαρής, «Χθες (05/10) η κόρη μου δέχτηκε επίθεση από ένα άτομο άγνωστο στην ίδια, μεγαλύτερης ηλικίας και ψυχικά διαταραγμένο. Για άγνωστο λόγο, έτρεξε επιθετικά επάνω της να της επιτεθεί, βγάζοντας ενα άγνωστο αντικείμενο το οποίο λόγω έντασης και χρόνου δεν ήταν δυνατό να μπορέσει να δει τι ήταν, με σκοπό να τη βλάψει. Η κόρη μου τρομαξε, ταραχτηκε προσπάθησε να πάρει απόσταση ασφαλείας, έβαλε τις φωνές και μπήκε σε ένα κατάστημα υγειονομικου ενδιαφέροντος με σκοπό να ζητήσει βοήθεια, δεδομένου ότι το κατάστημα είχε κόσμο.

Σκεπτόμενη ότι “έχει κόσμο και θα με βοηθήσει κάποιος”. Όπως κ έγινε. Δεν πάγωσε εντελώς να μείνει άπραγη καθώς και δεν μπήκε σε διαδικασία να παλέψει καθότι έκανε αυτό που της είχα ήδη μάθει, και ηδη φυτέψει στο μυαλό. Αν έχεις έστω μια πιθανότητα να διαφύγεις από ένα σημείο επίθεσης φύγε. Μην μένεις να παλέψεις. Δεν ξέρεις ούτε ποιος είναι ο επιτιθεμενος, ούτε τι κουβαλαει επάνω του, ούτε σε τι ακριβώς κατάσταση ψυχολογική βρίσκεται.

Το προσωπικό του καταστηματος έτρεξε να τη βοηθήσει τηλεφώνησε στην αστυνομία, η ομάδα ΔΙΑΣ ήρθε στο σημείο και αναζήτησε το άτομο και το εν λόγω άτομο γύρισε πίσω για να την αναζητήσει να τη βρει ξανα. Το άτομο ακινητοποιηθηκε και οδηγήθηκε στην αστυνομία από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ.
Στην αστυνομία διαπιστώθηκε ότι το άτομο ειναι ψυχικά διαταραγμένο, έχει ιστορικό με θέμα την ψυχική του υγεία και έπειτα από νομικές διαδικασίες, και με εντολή εισαγγελέα οδηγήθηκε στη ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου Ρόδου για εξέταση και πιθανόν εγκλεισμό αυτού.
«Καταρχάς θέλω να ευχαριστήσω όλους τους πρώην συναδέλφους μου για τη βοήθεια τους και κινητοποίηση τους η οποία ήταν άμεση. Καθώς επίσης και το προσωπικό του καταστηματος πώλησης τσαγιού στη πλατεία Κύπρου Ρόδου για την πολύτιμη βοήθεια τους.
Αυτό που θέλω να τονίσω και να επισημάνω είναι προς όλους γονείς και εκπαιδευτές. Μάθετε και εκπαιδευστε τα παιδιά πως να σκέφτονται και να ενεργούν με τακτική γιατί σε εναν ενήλικο είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα για τους ίδιους και όχι τόσο να μάθουν να χτυπούν. Αυτό έρχεται αμέσως σε δεύτερη μοίρα. Χρειάζεται αλλά πάνω από όλα η αυτόπροστασία και μετα η αυτοάμυνα.»