Ρόδος: Νέα υπόθεση απάτης στο “Μarketplace” του Facebook

Υπόθεση απάτης με απατηλή μικρή αγγελία στο marketplace του Facebook, ερευνούν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου

Σύμφωνα με την καταγγελία του 30χρονου Αλβανού, κατοίκου της Ρόδου, στις αρχές Ιουλίου εντόπισε στη σελίδα «Marketplace» του «Facebook» ανάρτηση με αγγελία για πώληση  μοτέρ οχήματος , με ηλεκτρονική διεύθυνση που παρέπεμπε σε εταιρεία ανταλλακτικών.

Ο “πωλητής” συστήθηκε με τα στοιχεία ατόμου που ιδατηρεί φυσικό κατάστημα με έδρα στο Γαλάτσι Αττικής. Σε επικοινωνία του 30χρονου Αλβανού μέσω μηνυμάτων σε εφαρμογή με τον ενδιαφερόμενο ως πωλητή , συμφώνησε για την αγορά του κινητήρα στην τιμή των €650.
Όπως κατέθεσε στην καταγγελία που υπέβαλλε, καθ’ υπόδειξή του “πωλητή”, κατέθεσε σε λογαριασμό Τράπεζας, με δικαιούχο τη σύζυγό του,  τα χρηματικά ποσά των €100 και €550 χωρίς ωστόσο να λάβει το μοτερ. Στις οχλήσεις του, ο δράστης του επέστρεψε το χρηματικό ποσό των €144 .

Το θύμα της απάτης κατήγγειλε (21/11) στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου της απάτη σε βάρος του, και ζήτησε την ποινική δίωξη του δράστη.