Ρόδος: Δύο αδέλφια νεκρά και σοβαρά τραυματίας ο τρίτος αδελφός- Κατακρημνίσθηκαν όταν έσπασε το σκοινί parsailing

Το θαλάσσιο αλεξίπτωτο που επέλεξαν αν διασκεδάσουν τα τρία έφηβα αδέλφια, παρέσυρε δυο στο θάνατο και τον τρίτο αδελφό τους σε κρίσιμη κατάσταση

Δυστύχημα με δύο νεκρούς και έναν σοβαρά τραυματία (28/10- 15.00) στη θαλάσσια περιοχή σε βραχώδες σημείο στο ακρωτήρι της Γκιόνας,στα ανοιχτά της Λίνδου στη Ρόδο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τα τρία αδέλφια δίδυμα 15ετών αγόρια και η 13ετων αδελφή τους, είχαν ταξιδέψει από τη Βρετανία πριν από λίγες ημέρες,  σε διακοπές στη Ρόδο. Το μεσημέρι της Τετάρτης (28/10), βρέθηκαν στην παραλία της Λίνδου, διασκέδαζαν στα θαλάσσια σπορ καθώς επέλεξαν να ανυψωθούν και τα τρία παιδιά με parsailing το οποίο έλκυε με ιμάντα ταχύπλοο, όταν παρασύρθηκαν από τους ισχυρούς ανέμους.

Στην περιοχή έπνεαν ισχυροί άνεμοι

Υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες το σκοινί που έλκυε το αλεξίπτωτο έσπασε, με αποτέλεσμα τα τρία αδέλφια να κατακρημνιστούν από μεγάλο ύψος και τα κύματα να παρασύρουν το ένα αγόρι και την αδελφή του σε βραχονησίδα ανάμεσα στους Πεύκους και τη Λίνδο , με το θάνατο τους ακαριαίο. Βαρύτατα τραυματισμένος ανασύρθηκε ο τρίτος αδελφός.

Βάσει του ισχύοντα κανονισμού για το συγκεκριμένο θαλάσσιο σπορ, απαγορεύεται η έλξη αλεξιπτώτων τριών ή περισσότερων θέσεων, ενώ προκύπτουν σοβαρές ευθύνες και για το χειριστή του ταχυπλόου ο οποίος επέτρεψε στα ανήλικα αδέλφια να διασκεδάσουν με το θαλάσσιο αλεξίπτωτο, με τον κανονισμό ασφάλειας θαλασσίων σπορ, να ορίζει ως όριο την ηλικία των 16 ετών για τους χρήστες του parsailing.

Άμεσα στο σημείο του δυστυχήματος, κλήθηκε σκάφος του Λιμενικού Σταθμού της Λίνδου, και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, ενώ η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου ανέλαβε την επιχείρηση ανάσυρσης των τριών αδελφιών και τη μεταφορά τους  σε ασφαλές σημείο ώστε να παραληφθούν από το ΕΚΑΒ. Διασώστες μετέφεραν στο Νοσοκομείο της Ρόδου σε κρίσιμη κατάσταση τον 15άχρονο με το νοσηλευτικοϊατρικό προσωπικό να έχει διαγνώσει εξαιρετικά κρίσιμη την κατάσταση της υγείας του.

Για το θαλάσσιο δυστύχημα ενεργείται προανάκριση από τη Λιμενική Αρχή Λίνδου. Για το δυστύχημα συνελήφθη από τους Λιμενικούς ο 51άχρονος εκμισθωτής των θαλασσίων σπορ και ο χειριστής του ταχύπλοου, για τις κατηγορίες ανθρωποκτονία από αμέλεια και πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης,, παραπέμφθηκαν  (29/10) ενώπιον του Εισαγγελέα Ρόδου.