Ρόδος: «Δώρα πρόσεχε, δεν έχω καλό προαίσθημα»- «Τον φοβόταν»

Η 31χρονης Δώρας Ζαχαριά, είχε μιλήσει στη μητέρα της για την ανησυχία και τους φόβους της για τον 40χρονο σύντροφό της με τον οποίο χώρισαν μετά τις διακοπές τους

«Κάποια στιγμή μου λέει ‘’μαμά θα μείνουμε μαζί, δεν θέλω να μπλέξουμε οικογένειες’’. Μου έλεγε ‘’έχω το μεταπτυχιακό, δεν θέλω επισκέπτες, θέλω να έχω το γραφείο μου’’. Ο κύριος την ζήλευε. Έμειναν μαζί από τον Ιούλιο. Αύγουστος πήγαν διακοπές 2-3 εβδομάδες. Εκεί κάτι έγινε στην Κάλυμνο, και έδειξε άλλον εαυτό» ανέφερε η μητέρα της 31χρονης, Κατερίνα Ζαχαριά, στην Κοινωνία Ώρα MEGA, αναφέροντας ότι η κόρη της με το δράστη και αυτόχειρα είχαν εννέα μήνες σχέση πριν τη συγκατοίκισή τους, τον περασμένο Ιούλιο.

Περιέγραψε το δράστη για την αφόρητα κτητική συμπεριφορά του, ενώ ζήλευε αφόρητα την κόρη της , Δώρα,  «Της έλεγε δεν θα βγεις έξω, δε θέλω να πηγαίνεις εκεί.. Άφηνε το κλειδί πίσω από την πόρτα για να βλέπει τι ώρα γυρνάει» 

«..δε θέλω να βλέπεις τηλεόραση μόνη σου. Θέλω όταν πάω για ύπνο να κοιμάσαι»

Όπως ανέφερε η μητέρα του θύματος, η κόρη της της εκμυστηρεύτηκε μετά τις διακοπές ότι σκοπεύει να χωρίσει. «Μαμά αποφάσισα να χωρίσω. Της λέω το κρεβάτι σου είναι εδώ, σε περιμένει».

«Μια μέρα, με πήρε 4 η ώρα τα ξημερώματα η κόρη μου και μου λέει ‘’μαμά είναι τρελός αυτός ο άνθρωπος έχει πρόβλημα. Θέλω να χωρίσω’’. Και μετά του λέει ‘’τα είπα και στην μάνα μου. Μη νομίζεις ότι δεν μιλάω δεν μιλάω’’».

«Την παρακολουθούσε. Ήξερε τι ώρα σχολάει και την περίμενε έξω από το σπίτι της φίλη της. Της είχε στήσει καρτέρι. Τις τελευταίες μέρες τον φοβόταν πολύ» ανέφερε η μητέρα της εκπαιδευτικού για τη μέρα την δολοφονίας της.

«Δεν πήγαινε το μυαλό μου εκεί. Αλλά φοβόμουνα για το κορίτσι μου» σημείωσε ο Τριαντάφυλλος Ζαχαριάς, πατέρας της 31χρονης Δώρας. Ενώ μια ημέρα πριν η αδερφή της Έφη, είχε κακό προαίσθημα. «Δώρα πρόσεχε, δεν έχω καλό προαίσθημα» την προειδοποίησε χωρίς να μπορεί να διανοηθεί της φονική εξέλιξη.

Ενώ το προηγούμενο βράδυ της Τρίτης (21/09) η Δώρα μίλησε με την καλύτερή της φίλη και της ανέφερεότι χώρισε, «Γλίτωσα από αυτόν τον εφιάλτη που βίωνα. Γλίτωσα από ένα μαρτύριο. Ευτυχώς χώρισα», φέρεται να της είπε .

Η δολοφονία της Δώρας Ζαχαριά είναι η 11η δολοφονία γυναίκας από τις αρχές του έτους (2021) με δράστη και αυτόχειρα τον πρώην σύντροφο,  λόγω ζήλιας και συμπεριφοράς που χρήζει διερεύνησης από επιστήμονα της ψυχικής υγείας.