Ρόδος: Χωρισμένος με παιδί στο παρελθόν ο Κώστας Μοίρας- Είχε ασφαλιστικά μέτρα από την πρώην σύζυγό του

Η δολοφονία της νεαρής εκπαιδευτικού από τον πρώην σύντροφό της αποδίδεται η 11η από τις αρχές του έτους και μετά την τραγωδία αποκαλύπτεται το παρελθόν που υπήρχε

Χωρισμένος από πολιτικό γάμο και πατέρας ανηλίκου ο 40χρονος Κώστας Μοίρας δράστης και αυτόχειρας μετά τη δολοφονία της πρώην συντρόφου του, της 31χρονης Δώρας Ζαχαριά στην Ρόδο.

Η Δώρα Ζαχαριά διατηρούσε 9 μήνες δεσμό με τον Κώστα Μοίρα, ενώ συγκατοικούσαν από τον περασμένο Ιούλιο,  και λόγω της φορτικής συμπεριφοράς του, πριν σχεδόν δύο εβδομάδες χώρισαν ουσιαστικά.

Ωστόσο για τον 40χρονο, πρόσφατα ολοκληρώθηκε προκαταρκτική εξέταση που παραγγέλθηκε από την Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου για εκβίαση και πρόσκληση σωματικών βλαβών στην πρωην 40χρονη σύζυγό του.

Πριν χρόνια, ο 40χρονος είχε χάσει την όραση του για διάστημα δύο ετών, εξαιτίας ενός ατυχήματος που είχε υποστεί και υποστηρίζεται ότι μετά είχε επηρεαστεί η συμπεριφορά του.

Σύμφωνα με την καταγγελία της 40χρονης πρώην συζύγου του, υποψιαζόταν ότι είχε τοποθετήσει κρυφή κάμερα και παρακολουθούσε την κάθε της κίνηση. Όντας σε διάσταση μαζί του, ειχε προσφύγει στα Αστικά και Ποινικά Δικαστήρια με αίτημα την έκδοση απόφασης περιοριστικών μέτρων σε απόσταση 500μ, καθώς την παρακολουθούσε και παρεμπόδιζε την ελεύθερη κίνησή της, ενψ παραβίαζε το άσυλο της κατοικίας της και το απόρρητο της ιδιωτικής της ζωής και ζητούσε να προστατευτεί η καθημερινά απειλούμενη σωματική της ακεραιότητα.

Όπως αναφέρει η 40χρονη, είχαν παντρευτεί με τον Κώστα Μοίρα με πολιτικό γάμο το 2011 και ο έγγαμος βίος τους παρουσίασε από την αρχή προβλήματα, εξαιτίας της συμπεριφοράς του, με ξεσπάσματα οργής, ενώ φέρεται να μιλούσε απαξιωτικά για εκείνη και την οικογένειά της, την εξύβριζε και την χτυπούσε, προσπαθούσε να την μειώσει ως άνθρωπο και γυναίκα και δεν συνεισέφερε καθόλου στις οικογενειακές ανάγκες.

Υποστηρίζει επίσης η 40χρονη ότι σε μια περίσταση με την απειλή όπλου την ανάγκασε να επιβιβαστεί ως οδηγός στο όχημά της, ενώ ο ίδιος βρισκόταν στο πίσω κάθισμα με το όπλο του να την σημαδεύει.

Ισχυρίζεται ότι την υποχρέωσε να κοιμηθούν σε ξενοδοχείο, ενώ μετά από μήνυσή της και ενώ είχε τελειώσει το αυτόφωρο, ο 40χρονος σκαρφάλωσε τον μαντρότοιχο της οικίας της και επιχείρησε να την πλησιάσει, και ιδιωτικός φύλακας με σκύλο, τον οποίο είχε προσλάβει ο πατέρας της, για την ασφάλειά της τον απομάκρυνε.