Ροδος: Αρση απορρήτου των επικοινωνιών για τον Αστυνομικό που κατηγορείται για διακίνηση ναρκωτικών

Την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών του 28χρονου αστυνομικού, που υπηρετεί στο Α.Τ. Νότιας Ρόδου, ο οποίος κατηγορείται για διακεκριμένη περίπτωση διακίνησης ναρκωτικών με την ειδικότερη μορφή της κατοχής και καλλιέργειας από κοινού από αστυνομικό και κατά μόνας παρήγγειλε αρμοδίως στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών η Ανακρίτρια Υπηρεσίας κατόπιν σχετικού αιτήματος της Εισαγγελέως Υπηρεσίας.

Με τις διατάξεις, που εκδόθηκαν, σύμφωνα με τις πληροφορίες ζητείται ειδικότερα η εργαστηριακή εξέταση του κινητού τηλεφώνου του αστυνομικού ώστε να ανακληθεί – καταγραφεί το σύνολο των δεδομένων του (συμπεριλαμβανομένων και των διαγεγραμμένων), που αφορούν στο ως άνω χρονικό διάστημα και συγκεκριμένα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, λογισμικών ανταλλαγής μηνυμάτων, δεδομένων και αρχείων επικοινωνίας, μέσω διαδικτύου ή άλλης μορφής δικτύων που είναι καταγεγραμμένα τόσο στην παραπάνω συσκευή όσο και στην κάρτα SIM της τηλεφωνικής σύνδεσης, καθώς και πάσης φύσεως δεδομένων που θα προκύψουν από την εργαστηριακή εξέταση.
Ανάλογη έρευνα γίνεται αυτοτελώς και στην κάρτα SIM του τηλεφώνου και η άρση επεκτείνεται, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στους αριθμούς PIN και PUK αυτής.
Ο κατηγορούμενος, μετά την πρόσφατη τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα, έχει 10ήμερη προθεσμία για να προσφύγει κατά του εντάλματος προσωρινής του κράτησης.
Ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου, δικηγόρος κ. Γιάννης Κοκκινογένης, δήλωσε στην “δημοκρατική” ότι ο εντολέας του αρνείται κατηγορηματικά τα όσα του αποδίδονται και ότι έχει βάσιμους λόγους να θεωρεί προδήλως εσφαλμένη και ιδιαιτέρως αυστηρή την απόφαση προσωρινής του κράτησης.
Θυμίζουμε ότι ο 48χρονος ημεδαπός συγκατηγορούμενός του αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς ορους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του μια φορά κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του και η 41χρονη ημεδαπή ελεύθερη με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.
Οι συγκατηγορούμενοί του στις απολογίες τους ενώπιον της κ. Ανακρίτριας, άλλαξαν τις αρχικές τους καταθέσεις και ανέλαβαν την αποκλειστική ευθύνη για την κατοχή των ναρκωτικών και ο ίδιος αρνήθηκε οιαδήποτε σχέση.
Ο αστυνομικός υποστήριξε ειδικότερα ότι στο σπίτι στη Λαχανιά συγκατοικεί με έναν ομογενή και εκεί έμπαιναν πολλά άτομα από φίλους του συγκάτοικού του καθώς και συνάδελφοί του, που δεν έχουν σχέση με τα ναρκωτικά.
Για την ποσότητα των 10 περίπου γραμμαρίων που βρέθηκε εκεί δήλωσε πλήρη άγνοια πιθανολογώντας ότι την άφησαν εκεί συγκατηγορούμενοί του όταν πήγαν να πάρουν πράγματά του για να τα μεταφέρουν στην οικία του στον Αρχάγγελο.
Είπε ότι κοιμόταν στην οικία της συντρόφου του και δεν είχε αντιληφθεί ότι κάνουν χρήση οι γονείς της παρά μόνο υπόνοιες είχε ενώ δεν είχε διαπιστώσει ότι έκαναν χρήση. Τόνισε επίσης ότι έχει υπηρετήσει σε ειδικές ομάδες ηθών, ναρκωτικών και παιγνίων ενώ έχει λάβει ευφημία για την συμμετοχή του στην επιχείρηση της πολύκροτης υπόθεσης ναρκωτικών στον Αρχάγγελο