Ρητορική μίσους και απειλές: «Δεύτερη φορά αριστερά» οι αστυνομικοί θα σταλθούν στον Έβρο για να «βλέπουν την τουρκική σημαία»

Η προσαγωγή του στο αστυνομικό τμήμα Κοζάνης μετά από έλεγχο, πυροδότησε ρητορική μίσους στον  δηλωμένο υποστηρικτή του ΣΥΡΙΖΑ εκφραστή της τραπ σκηνής που αυτοσυστήνεται ως “Υποχθόνιος”

Ο 44χρονος Αναστάσιος Καρακώστας, από τη Σιάτιστα της Κοζάνης δηλώνει μουσικός στη ελληνική ραπ τραπ σκηνή και αυτοσυστήνεται με το ψευδώνυμο “Υποχθόνιος” ή “YPO”.

Ως ο ράπερ υποστηρικτής του ΣΥΡΙΖΑ το Μάιο του 2019 είχε συμμετοχή σε εκδήλωση του τομέα Πολιτισμού στο Gazarte είχε ένθερμη συζήτηση με τον Αλέξη Τσίπρα στον οποίος δηλώνει στήριξη. Ενώ  τακτικά επιλέγει μέσα από λογαριασμούς που διαχειρίζεται στα κοινωνικά δίκτυα τη ρητορική μίσους ως.. μηνύματα κατά της ακροδεξιάς.

Ο Αναστάσιος Καρακώστας βρίσκεται στο χωριό του τη Σιάτιστα Κοζάνης και σε πρόσφατο έλεγχο της τοπικής Αστυνομίας, προσήχθη στο Αστυνομικό Τμήμα. Στη συνέχεια προχώρησε σε ανάρτηση βίντεο σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης στο οποίο εμφανίζεται ο ίδιος να κινείται ξημερώματα σε άδειους δρόμους με τη συνήθη φρασεολογία του και ρητορική μίσους να απευθύνεται στο κοινό του με απειλές κατά των Αστυνομικών.

«Που είστε ρε που είστε; Έτσι κυκλοφορώ. Ξέρεις τι πέρασα, μο@νι, λ@λο@μπατσε, μπ@στα@ρδε, μπ@στα@ρδε, με βάζετε μέσα; μπ@στα@ρδε, μπ@στα@ρδε, δευτερη φορά αριστερα (ακατάλυπτο) στον Έβρο θα σε έχω γ@μημενε», αναφέρει ενώ περπατάει στους άδειους δρόμους μες στη νύχτα ως κίνηση ανταρσίας και ανυπακοής.

«Μάγκες εδώ στη μέση του δρόμου. Μια εβδομάδα, τρία μαύρα ασφαλίτικα παρακολουθούσανε εμένα, γιατί νομίζαν είχα όπλα, όπλα από τα jumbo είχα. «Γ@μημένοι κ@λο@μπατσοι εδώ θα πληρώσετε, η δεύτερη φορά αριστερά στον Έβρο θα είστε, στον Έβρο και θα κοιτάτε την Τουρκική σημαία, μ@υν@παν@ γ@μημεν@».

Το περιθώριο, μέσω των κοινωνικών δικτύων, επιχειρεί να επιβληθεί ως mainstream επιλογή. Ο Υποχθόνιος, ο  Μηδενιστή, ο Καταχθόνιος, ο Χαρμάνης, αυτοσυστήνονται ως εκφραστές της Ελληνικής ραπ τράπ σκηνής. Με ρητορική μίσους, με ύβρεις,  απειλές και προσβολές οι εκφραστές της, παρουσιάζουν ρίμες που εξυμνούν τη βία ως… μουσική δουλειά, για να αποκτήσουν κοινό και likes στην εικονική πραγματικότητα του διαδικτύου. Στο παιχνίδι των εντυπώσεων και ο Υποχθόνιος…