Ρέθυμνο: Διχογνωμία Ανακρίτριας και Εισαγγελέα για τον τραπερ Rack και τον Αλβανό συνεργάτη του, κατηγορούμενοι για βιασμό φοιτήτριας

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου, εντός πέντε ημερών θα αποφανθεί για την ποινική μεταχείριση του τραπερ Rack και του Αλβανού συνεργάτη του

Στο Δικαστικό Συμβούλιο Ρεθύμνου παραπέμφθηκε μετά τη διχογνωμία Ανακρίτριας και Εισαγγελέα, για τον Ηλία Μαρνέζο, ο οποίος συστήνεται ως τραπερ Rack και του 30χρονου Αλβανού συνεργάτη του, οι οποίοι κατηγορούνται από 19χρονη φοιτήτρια, ότι την βίασαν σε δωμάτιο ξενοδοχείου, το βράδυ της περασμένης Κυριακής (02/04), μετά από συναυλία.

Ο τράπερ και ο Αλβανός συνεργάτης του, κατά την πολύωρη παρουσία τους ενώπιον της Ανακρίτριας Ρεθύμνου, υποστήριξαν ότι η κατηγορία για βιασμό από τη 19χρονη, δεν ανταποκρίνεται στα γεγονότα, παρέχοντας εξηγήσεις. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, με διαφωνία Ανακρίτριας, η οποία ζήτησε να αφεθούν υπό όρους ελεύθεροι και του Εισαγγελέα, ο οποίος υποστήριξε την προφυλάκιση τους, η υπόθεση παραπέμφθηκε στο αρμόδιο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών. Μέχρι την έκδοση της απόφασης, εντός των επόμενων πέντε ημερών, ο 24χρονος και ο 30χρονος Αλβανός συνεργάτης του θα παραμείνουν στο Ρέθυμνο, έχοντας δηλώσει στις Αρχές τον τόπο διαμονής τους, σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Ενώ για τον τρίτο εμπλεκόμενο στην υπόθεση τον οποίο η 19χρονη δεν αναφέρει στο βιασμό της, οι Δικαστικοί Λειτουργοί αποφάσισαν την υπό όρους ελευθέρωσή του με καταβολή χρηματικής εγγύησης και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Με μια γραπτή δήλωση που κατατέθηκε από το νομικό συμπαραστάτη της 19χρονης, φέρεται η νεαρή γυναίκα να μην επιθυμεί τη συνέχιση της διαδικασίας, ώστε να αποφύγει τα ψυχικά τραύματα.

Ο Εισαγγελέας ο οποίος έλαβε γνώση, έκρινε ότι η δήλωση αυτή ήταν προϊόν φόβου και εξέφρασε τη διαφορετική του άποψη, που επέφερε και τη διαφωνία με την Ανακρίτρια αναφορικά με την προφυλάκιση των δύο εκ των τριών κατηγορουμένων.

«Βιώνουμε πρωτοφανείς καταστάσεις»

Μετά το τέλος των απολογιών των τριών κατηγορουμένων, ο εκ των συνηγόρων υπεράσπισης Ελευθέριος Κάρτσωνας, σχολίασε, «Στην ελληνική κοινωνική πραγματικότητα και συγκεκριμένα στο πεδίο των εγκλημάτων κατά της γενετήσιας ελευθερίας βιώνουμε πρωτοφανείς καταστάσεις οι οποίες προσλαμβάνουν αφόρητο χαρακτήρα όταν αθώοι πολίτες εμπλέκονται με τον ποινικό μηχανισμό και διασύρονται εν αδίκω κοινωνικά, ενώ στερούνται και την προσωπική τους ελευθερίας. Μόνη θεσμικά αρμόδια να ανασχέσει το οδυνηρό αυτό φαινόμενο είναι η Δικαιοσύνη η οποία πάντοτε με γνώμονα την αναζήτηση της ουσιαστικής αλήθειας και την προστασία του αθώου πολίτη δικαιοδοτεί αποδεικνύοντας ότι υπάρχουν όρια επαληθεύσιμα και άξια σεβασμού».