Ρέντης: Βανδάλησαν το Μνημείο των ΔΙ.ΑΣ

Προκάλεσαν βανδαλισμό και κατέστρεψαν το μνημείο των δυο Αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Γιώργου Σκυλογιάννη και Ιωάννη Ευαγγελινέλη.

Άγνωστοι δράστες αφαίρεσαν τα μπρούτζινα περιστέρια από το μνημείο, κι έσπασαν τα μάρμαρα. Το βανδαλισμό και την κλοπή γνωστοποίησε (23/02) ο πρόεδρος του Ομίλου Φίλων Αστυνομίας Δυτικής Αττικής Γιάννης Μαθιουδάκης.

ΡΕΝΤΗ_ΕΓΚΛΗΜΑ_ΔΙΑΣ_ΜΝΗΜΕΙΟ

«Με ειδοποίησαν και πήγα στο μνημείο όπου είδα τη βεβήλωση που προκάλεσαν άγνωστοι. Ειδοποίησα την αστυνομία η οποία ήρθε και κατέγραψε το περιστατικό» δήλωσε στο Protothema.

Οι δύο Αστυνομικοί δολοφονήθηκαν σε καταδίωξη, από πυρά κακοποιών την 1η Μαρτίου του 2011

Την προσεχή Παρασκευή (01/03 έχει προγραμματισθεί το ετήσιο μνημόσυνο για τα οκτώ χρόνια από τη δολοφονία των δυο Αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Ήταν 1η Μαρτίου του 2011, ο 22άχρονος Γιώργος Σκυλογιάννης και ο 23άχρονος Ιωάννης Ευαγγελινέλης μαζί με πληρώματα της ΔΙ.ΑΣ καταδιώκουν από το Ίλιον όχημα, μετά από ληστεία σε περίπτερο. Οι κακοποιοί οπλισμένοι με Kalashnikov στρίβουν δεξιά από τον Κηφισό, με τους Αστυνομικούς, να ακολουθούν χωρίς φάρους, ωστόσο αντιλαμβάνονται την παρουσία τους και με έναν απότομο ελιγμό ο οδηγός ακινητοποιεί το όχημα, ανοίγουν τις πόρτες και ενεργούν πυρά κατά των Αστυνομικών.

Το πρώτο δίκυκλο ολισθαίνει, ενώ ακολουθεί το δίκυκλο των δύο ΔΙ.ΑΣ και βρίσκεται μπροστά στα πυρά. Οι νεαροί Αστυνομικοί πέφτουν νεκροί. Το όχημα με τους δράστες διαφύγει. Ταυτοποποιήθηκαν αργότερα και συνελήφθησαν,  ενώ βρίσκονται έγκλειστοι στις φυλακές.

___________

* Φωτο protothema.gr