“ΠυροΛαγνεία”

Οι φυσικές πυρκαγιές δεν ξεπερνούν το 3%!! (κεραυνοί κ.λ.π) Το υπόλοιπο λοιπόν τεράστιο ποσοστό του 97% οφείλεται σε
“ανθρώπινη βούληση η αδιαφορία “!!!

Είναι πολύ εύκολη η άσκηση κριτικής ανεξαρτήτου εφαλτηρίου η σκοπού!!
Η λειτουργία του κρατικού μηχανισμού, ιδιαίτερα σε θέματα πολιτικής προστασίας συμπορεύεται με τις δράσεις των Ο.Τ.Α , με πολλές από αυτές να χρηματοδοτούνται από τον οικονομικό επιτελείο του κρατικού μηχανισμού!!
Εδω όμως παρατηρείται η διαφορά ισχύος μεταξύ των φορέων και οργανισμών του κρατικού μηχανισμού και της Τ.Α !
– Οι φορείς του κρατικού μηχανισμού είναι ευάλωτοι στην κριτική είτε αυτή είναι καλόπιστη, είτε όπως συμβαίνει μερικές φορές, (λίγες ευτυχώς) κακόπιστη, οποιασδήποτε σκοπιμότητας τυχόν να υπηρετεί!!
– Η τοπική αυτοδιοίκηση ως θεσμός έχει το πλεονέκτημα έναντι του κρατικών φορέων, να μπορεί να κινητοποιεί τις κατά τόπου κοινωνίες για την συμμετοχή τους σε όλες τις δράσεις, καθώς επίσης έχει αντίστοιχα το πλεονέκτημα αλλά και την υποχρέωση για τον καθορισμό των προτεραιοτήτων των δρασεών της!!
– Οι δράσεις των Ο.Τ.Α εκτός των πολιτιστικών και άλλων θεμάτων θα πρέπει να περιλαμβάνουν και δράσεις που είναι απαραίτητες για την αντιμετώπιση ενός πολυπαραμετρικού περιβαντολογικού προβλήματος όπως οι ¨Δασικές Πυρκαγιές¨”
-Οι Ο.Τ.Α και τα στελέχη αυτών πρέπει να προβαίνουν σε δράσεις κεντρικής δημοσιότητας για την ευαισθητοποίηση αλλά και οργανωμένη κινητοποίηση των πολιτών και όχι να ασκούν εύκολη και άσκοπη κριτική λόγω της εύκολης πρόσβασης στα Μ.Μ.Ε.
Αφού γίνουν όλα αυτά, τα στελέχη των Ο.Τ.Α θα πρέπει όπως προανέφερα να συμπορεύονται με τα στελέχη του κρατικού μηχανισμού τα οποία είναι υποχρεωμένα να είναι πάντα διαθέσιμα ιδιαίτερα για θέματα πολιτικής προστασίας!!
– Τα στελέχη του κρατικού μηχανισμού έχουν υποχρέωση να διαθέτουν περισσότερο χρόνο για κοινές δράσεις με τους Ο.Τ.Α πέραν της τυπικής επαγγελματικής τους υποχρέωσης ακόμη και εάν απαιτείται να κάνουν εκπτώσεις στις ατομικές τους ενασχολήσεις!
Έχω συνεργαστεί με πολλά στελέχη των Ο.Τ.Α που πολλούς από αυτούς τους θεωρώ συναδέλφους μου, καθότι έχω ζήσει την αγωνία τους και παρεχόμενη στήριξη με την φυσική παρουσία τους στις κρίσιμες στιγμές!!
Οι παρακάτω φώτο είναι από δράση του κρατικού μηχανισμού με την συμμετοχή στελεχών και εξοπλισμού Ο.Τ.Α στο Τσεκούρι-Άνω Σκαφιδωτή της Π.Ε Πρέβεζας την 08/08/2017!

FB_IMG_1502392146854

FB_IMG_1502392149333

_____________

* Δήμος Αναγνωστάκης, Υ/Γ Π.Σ Β.Ελλαδος