Πυρι, Θήβα: Άσκοπα πυρά απο τον καταυλισμό των Ρομά για τέταρτη νύχτα προκαλούν αναστάτωση

Καταγγελίες περιοίκων στο Κέντρο της ΑΔ για πυρά από τον καταυλισμό των Ρομά

Με τους πολίτες να παρακολουθούν τις εξελίξεις και τα περιοριστικά μέτρα προστασίας από την εξάπλωση του νέου κορωνοϊού σε κατ’οίκον περιορισμό υπάρχει έντονη ανησυχία για την επόμενη ημέρα.

Στο Πυρί της Θήβας οι περίοικοι έχουν να αγχώνονται και για ένα μόνιμο πρόβλημα της περιοχής. Ρομά από τον καταυλισμό επιδίδονται για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα (19/03-20.00 ) σε άσκοπα πυρά με καραμπίνα στον αέρα.

Το Κέντρο της Άμεσης Δράσης δέχεται διαδοχικά τηλέφωνα- καταγγελίες για τους Ρομά.  Ωστόσο όπως καταγγέλλουν στο Nantiareport.gr και όταν πάνε περιπολικά προβαίνουν σε παύση πυρών μέχρι να αποχωρήσουν οι αστυνομικοί και με τη  απομάκρυνση τους, επιδίδονται και πάλι σε άσκοπα πυρά. Ενώ εντύπωση προκαλεί ότι σε έρευνες που έχουν γίνει στον καταυλισμό δεν εντοπίζονται τα όπλα που κατέχουν παράνομα οι Ρομά .

Τα άσκοπα πυρά έρχονται σε συνέχεια επεισοδίου με πυρά κατά πληρώματος περιπολικού. Ηταν την περασμένη Τρίτη (10/03) όταν πλήρωμα με τηλεφωνική αναγγελία πολίτη για κλοπή μετασχηματιστή της ΔΕΗ μετέβη σε χωράφι καταδίωξε όχημα με επιβαίνοντες Ρομά οι οποίοι εγκατέλειψαν το όχημα τους και εισήλθαν στον καταυλισμό. Στη καταδίωξη των Αστυνομικών να τους ακολουθήσουν, δέχθηκαν καταιγισμό πυρών από τον καταυλισμό .