Πύργος: Αναζητησεις για το δράστη δολοφονίας του 48άχρονου μηχανικου αυτοκινήτων – “Προμελετημένο έγκλημα ” διαβλέπουν οι Αρχές (photos & video)|ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ*

Συνεχίζονται  οι αναζητήσεις  για τον εντοπισμό του δράστη της δολοφονίας,  του 48άχρονου μηχανικου αυτοκινήτων, Παναγιώτη Καρακαπιλίδη, το μεσημέρι του Σαββάτου, με έξι μαχαιριές στην Πύργο Ηλείας.

image

Το έγκλημα εχει συγκλονίσει και τους έμπειρους αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας.
Μπροστά προστά στα μάτια τους, καταστηματαρχες και κάτοικοι της οδού Ολυμπίων, στον Πύργο είδαν το δραστη να χτυπαει με μανια το γείτονά του, να απομακρύνεται και να επιστρέφει να καταφέρει  και άλλα πλήγματα στο αιμόφυρτο θύμα και περιέγραψαν στη συνέχεια στους Αστυνομικούς τις κινήσεις του δράστη ενω ενημέρωσαν και το ΕΚΑΒ. Παρα τις προσπαθειες των διασωστών, και των γιατρών, με έξι μαχαιριές να έχουν πλήξει ζωτικά όργανα, κατέληξε.

Ο 48άχρονος Παναγιώτης Καρακαπιλίδης, μηχανικός αυτοκινήτων έπεσε νεκρός από έξι μαχαιριές που του κατάφερε πισώπλατα ο 48χρονος γείτονάς του Γ.Ψ.

Μεσημέρι Σαββάτου  (13/02- 15.30) ο Πάνος Καρακαπιλίδης επέστρεφε ευδιάθετος από τη δουλειά στο σπίτι του. Στάθμευσε το αυτοκίνητό του έξω από κατάστημα χρωμάτων και ειδών κιγκαλερίας της Ολυμπίων, και κρατώντας μια νάιλον σακούλα με το ψωμί και τα τσιγάρα του προχώρησε προς το σπίτι του, στη γωνία του δρόμου. Από το απέναντι ισόγειο σπίτι, βγήκε ο δράστης που “έδειχνε” να τον περίμενε. Κρατώντας ένα μαχαίρι και χωρίς να του απευθυνθεί, αλλά ούτε να αντιληφθεί το θυμα τις διαθέσεις του, τον πλησίασε από πίσω  και τον μαχαίρωσε δύο φορές. Ο 48άχρονος, έπεσε στο έδαφος αιμόφυρτος. Ο δράστης -όπως περιγράφουν αυτόπτες κι έχει αποτυπώνεται στο βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας – γονάτισε και τον έπληξε ακόμα δύο φορές στην πλάτη. Σηκώθηκε και προχώρησε- δύο τρία βήματα – για να φύγει- όμως έχει καταγραφεί- επέστρεψε και πάλι και τον  τραυματίζει άλλες δυο φορές με το μαχαίρι στην πλάτη. Στη συνέχεια επιστρέφει στο σπίτι του, πήρε μια βαλίτσα, μπήκε στο αυτοκίνητό του ένα κόκκινο Seat Ibiza και αποχώρησε από το σημείο.

Κατά την αυτοψία  στο χώρο, οι Αστυνομικοί,  περισυνέλλεξαν βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας εγκατεστημένες στο σημείο, έχοντας  πλήρη γνώση της σκηνής  του εγκλήματος για τις κινήσεις  του ο δράστη, από τη στιγμή  που βγήκε από το σπίτι του το έγκλημα μέχρι την ώρα που διέφυγε από το σημείο.
Σύμφωνα με τις Αρχές ο 48άχρονος δράστης – ο οποίος αναζητείται –  φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα. Κατα6 την έρευνα στο σπίτι του, βρέθηκε μόνο η θήκη από το μαχαίρι. Τόσο η μητέρα, οσο λαι αδελφη του δράστη, σε κατάσταση σοκ, δεν μπόρεσαν να παρέχουν πληροφορίες για τις κινήσεις του, μετά την αναχώρησή του από το σπίτι, και αφού είχε διαπραξει το έγκλημα.
Ο Παναγιώτης Καρακαπιλίδης, 48 ήταν πατέρας τριών παιδιών και αδερφός επιχειρηματία της πόλης, γνωστός στον Πύργο. Εργαζόταν από μικρή ηλικία ως μηχανικός αυτοκινήτων σε επιχειρήσεις του κλάδου ενω οπως κατέθεσαν ο αδερφός και άλλα συγγενικά άτομα, δεν προέκυψε να είχε κάποια διαμάχη ή προστριβές με το γείτονα του και δράστη της δολοφονίας του. Οι Αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση,  και αναζητούν κίνητρο στην εν ψυχρώ δολοφονία,  εκτιμούν ότι τις απαντήσεις  ενδέχεται  να τις δώσει ο 48άχρονος δράστης, κατά την απολογία του.
Παρά  τις αναζητήσεις Υπηρεσιών των όμορων νομών και Αστυνομικά μπλόκα σε κομβικά σημεία, για τον εντοπισμό του δράστη, στο ενδεχόμενο να επιχειρήσει να απομακρυνθεί από την Ηλεία, δεν έχει εντοπιστεί.