“Ψάχνω τις λέξεις για να περιγράψω την εφημερία του “Αττικόν” να αποφύγω τη λέξη “τραγωδία” αλλα δεν υπάρχη αλλη..”

Με αφορμή το τροχαίο δυστύχημα στην Αταλαντη Φθιώτιδας, με εναν νεκρο και την εφηβη αδελφή του σε κρίσιμη κατάσταση, η  μαρτυρία* διοικητικής υπαλλήλου το Νοσοκομείου για όσα ακολούθησαν μετά τη μεταφορά της 16άχρονης στο Νοσοκομείο.

“Ψάχνω από το πρωί τις λέξεις για να σας περιγράψω αυτό που ζήσαμε χθες το βράδυ (16/06) στην εφημερία του «Αττικόν». Ήθελα να αποφύγω τη λέξη «τραγωδία» αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει άλλη, για να το περιγράψει … αν και σ´ αυτή την περίπτωση λείπει η «κάθαρση». Το μεσημέρι λοιπόν της Κυριακής στην Αταλάντη έγινε ένα τροχαίο ατύχημα, στο οποιο σκοτώθηκε ο οδηγός του αυτοκινήτου, παλικάρι 21 ετών. Από τα συντρίμμια ανασύρθηκε η αδερφή του 16 χρονών, βαριά τραυματισμένη, η οποια διακομίστηκε αρχικά στο Κ.Υ. Αταλάντης, στα Επείγοντα του νοσοκομείου Λαμίας και στη συνέχεια στο Αττικο Νοσοκομείο.
Σε αυτές τις βασανιστικές διαδρομές να ακολουθούν οι γονείς των παιδιών, να κρατάει ο ένας το χέρι του άλλου … και κάπου εκεί στις 4 το πρωί, αφού είχαν ενημερωθεί και για τον ακρωτηριασμό της μικρής, ήρθαν σε μας τους διοικητικούς να ζητήσουν να δουν ένα γιατρό για τον πατέρα !!!
Δεν θέλω να γκρινιαξω και πάλι για το Εθνικό Σύστημα Υγείας και για τον τρόπο που λειτουργούν τα επείγοντα στη χώρα.
Δεν θέλω να σχολιάσω για το ότι κανείς δεν σκέφτηκε πως αυτοί οι δυο άνθρωποι θα χρειαστούν ψυχολογική στήριξη…  Θέλω μόνο να σας γράψω και να σας παρακαλέσω, για άλλη μια φορά
ΝΑ ΦΟΡΑΤΕ ΠΑΝΤΑ ΤΗΝ ΖΩΝΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ και στα πίσω καθίσματα.
ΜΗΝ οδηγείτε επιθετικά
ΜΗΝ οδηγείτε αν έχετε πιει
ΝΑ φοράτε κράνος
Γυρίστε πίσω με ασφάλεια.
Γυρίστε πίσω σ´ αυτούς που σας αγαπάνε
Καλή φώτιση σε όλους μας”… ανεφερε σε σχόλιό της η διοικητική υπάλλος του Νοσοκομείου Αττικόν, Πιστη Κρυσταλλίδου.