ΠΣ: Συνελήφθη ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού

Με ανακοίνωση Τύπου το ΠΣ ενημέρωσε για τη σύλληψη.

Συνελήφθη (01/08), από υπαλλήλους της ΕΛ.ΑΣ., σε συνεργασία με υπαλλήλους της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) και του Ανακριτικού Τμήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νέας Μάκρης, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ο Π.A. του N. ετών 35, ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από πρόθεση κατ’ εξακολούθηση και για απείθεια προς τις διωκτικές αρχές.

Ο κατηγορούμενος φέρεται υπαίτιος για πέντε πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν σε οικοπεδικούς χώρους το χρονικό διάστημα από 26 έως 31 Ιουλίου 2018, στην περιοχή Ριζάρη, του Δήμου Μαραθώνα, στο Νομό Αττικής. Ο κατηγορούμενος φέρεται ως υπαίτιος για φωτιά με αναπτήρα, σε ξερά χόρτα, μέσα σε οικόπεδα στην περιοχή Ριζάρη, και δύο στην πυρκαγιά στο Μάτι (26/07).

«..μου άρεσε να βάζω φωτιά και να παρακολουθώ τους Πυροσβέστες να τρέχουν να την σβήσουν»..

Σύμφωνα με πληροφορίες Από πηγές της ΕΛ.ΑΣ, η σύλληψη έρχεται σε ακολουθία των δηλώσεων του αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα, κατά τη συνέντευξη τύπου της προηγούμενης Πέμπτης (26/07) με αναφορά σε εστίες φωτιάς που «εγείρουν εύλογα ερωτήματα» στην περιοχή της Νέας Μάκρης.

Τα ξημερώματα, είδαν τον 35άχρονο να βάζει μια ακόμα φωτιά σε ξερά χόρτα και ειδοποίησαν την Αστυνομία

Ο συλληφθείς παραπέμφθηκε  (01/08) ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.