ΠΣ: "Είχαμε στείλει πρόσκληση στη Ρένα Δούρου, δεν ανταποκρίθηκε ούτε για επιβεβαίωση".

Οι καταγγελίες της Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή (27/10) ότι δεν προσκλήθηκε στην εκδήλωση για την παρουσίαση των στοιχείων της αντιπυρικής περιόδου, διαψεύδονται από το Πυροσβεστικό Σώμα.

Πηγές του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος σημειώνουν πως απεστάλη πρόσκληση στο γραφείο της- Λ.Συγγρού- με την Υπηρεσιακή αλληλογραφία, ΠΣ_20141020_αντιπυρικη.jpgη οποία παραδόθηκε στη γραμματεία της. Οι ίδιες πηγές, επισημαίνουν, “σε τηλεφωνική επικοινωνία με τη γραμματεία της Περιφερειάρχη, για την επιβεβαίωση της παραλαβής, και ανήμερα της εκδήλωσης (20/10) έλαβαν την απάντηση, ότι “θα ενημέρωναν αν στην εκδήλωση, αν στη εκδήλωση θα πήγαινε η Περιφερειάρχης ή εκπρόσωπος της Περιφέρειας”.
Κύκλοι του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος, εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους σχετικά με τις δημόσιες αναφορές της Ρένας Δούρου, ΠΣ_24_10.jpgη οποια αναφερθηκε και στην έκτακτη σύσκεψη που συγκάλεσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς το βράδυ της θεομηνίας (24/10) για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και των καταστροφών, στην οποία δεν ειχε προσκληθεί να παραστεί, αποδίδοντας ευθύνες στο Πυροσβεστικό Σώμα. Ωστόσο όπως διευκρινίζεται, για τη διεξαγωγή της έκτακτης σύσκεψης, η Υπηρεσία ενημερώθηκε αυθημερών, από τι γραφείο του Πρωθυπουργού, ο οποίος επέστρεψε εσπευσμένα από τις Βρυξέλλες, και άμεσα μετέβη στο Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος (24/10- 23.20).

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport