ΠΣ: Δελτίο εστιών φωτιάς σε Αττική και επικράτεια

Μέτωπα πυρκαγιών ξέσπασαν το μεσημέρι στην Αττική και την επικράτεια θέτοντας σε εγρήγορση τον Κρατικό Μηχανισμό και την Πυροσβεστική.

Στην Αττική, μετά την πυρκαγιά στην Κερατέα (29/07-15.00), η οποία τέθηκε υπό έλεγχο, εκδηλώθηκαν πυρκαγιές στο Κορωπί, στα Νέα Παλάτια Ωρωπού και στην Σαλαμίνα.

Στο Κορωπί η φωτιά εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Χατζίδια, και τέθηκε υπό έλεγχο. Στο έργο κατάσβεσης της φωτιάς επιχείρησαν επτά Πυροσβέστες  με τρία οχήματα, με τη συηνδορμή εθελοντών με τα δικά τους οχήματα.

Σχεδόν ταυτόχρονα, εκδηλώθηκε πυρκαγιά στα Νέα Παλάτια Ωρωπού, σε χαμηλή βλάστηση, η οποία τέθηκε άμεσα υπό έλεγχο, από 11 Πυροσβέστες με πέντε οχήματα.

Στην Σαλαμίνα εκδηλώθηκαν δύο πυρκαγιές σχεδόν ταυτόχρονα στην περιοχή Κακή Βίγλα, με άμεση κατάσβεση από τις δυνάμεις Πυρόσβεσης.

Σε δασική έκταση στην περιοχή Δρούγος Φθιώτιδας – σύμφωνα με την Πυροσβεστική- δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή, τέθηκε υπό έλγχο με την δύση του ηλίου. Στο έργο κατάσβεση της φωτιάς, επιχείρησαν 23 Πυροσβέστες με 11 οχήματα, μια ομάδα επτά ατόμων, πεζοπόρο τμήμα και τέσσερα αεροσκάφη τύπου «pezzetel».

Πυρκαγιά ξέσπασε και στην Ιτέα  Βοιωτίας καθώς και σε αγροτοδασική έκταση με μεγάλη ποσότητα αγροτικών υπολειμμάτων, στην περιοχή Άνω Βούναινα Κιλελέρ Λάρισας. Άμεσα κινητοποιήθηκαν και επιχειρούν 33 πυροσβέστες με 16 οχήματα, μια ομάδα πεζοπόρο τμήμα και δύο αεροσκάφη.

Στο έργο κατάσβεσης εστιών φωτιάς επιχείρησαν οι δυναμεις της Πυροσβεστικής και σε άλλες δυο πυρκαγιές, στον Κάτω Αλισσό Αχαΐας και στην περιοχή Καρδαμά Ηλείας.

Για τα αίτια των πυρκαγιών διενεργείται προανάκριση από την Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού του Π.Σ.

Συμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του ΠΣ

“Από τις 6:00 το πρωί της σημερινής ημέρας (29/07), έως και αυτή τη στιγμή, εκδηλώθηκαν 32 δασικές πυρκαγιές και συνολικά επιχείρησαν 317 πυροσβέστες, 137 οχήματα, 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, εθελοντές, και περιοδικά τα εναέρια μέσα. Οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

Οι σημαντικότερες πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν είναι:

• στην Κερατέα Αττικής, επιχειρούν 32 πυροσβέστες, 11 οχήματα, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων, 1 ομάδα πεζοπόρο τμήμα, 16 εθελοντές με 7 οχήματα, υδροφόρες Ο.Τ.Α. και 1 Ε/Π και

• στην περιοχή Δρούγος Δομοκού Φθιώτιδας, επιχειρούν 31 πυροσβέστες, 11 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 4/PZL

και είναι υπό μερικό έλεγχο,

καθώς επίσης,

• στην Άνω Βούναινα Λάρισας του δήμου Κιλελέρ, επιχειρούν 40 πυροσβέστες, 16 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 2 Α/Φ και

• στην Ιτέα Φωκίδας, επιχειρούν 33 πυροσβέστες, 13 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος 2/PZL και 2 Α/Φ με την συνδρομή απο υδροφόρες O.T.A.

και είναι σε ύφεση και οριοθετημένες.

Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) βρίσκονται ήδη στις ανωτέρω περιοχές, διερευνώντας τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.”