Πρυτανεία ΕΚΠΑ: Συνεχίζεται η κατάληψη, παρατηρητές φοιτητική κοινότητα, ΕΛΑΣ και Δικαστικές Αρχές.

Για δεύτερη ημέρα συνεχίζεται η κατάληψη του κτηρίου της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Με Αστυνομική επιτήρηση, σε μικρή απόσταση από το κτήριο του ΕΚΠΑ, οι νεαροί καταληψίες οι οποίοι αυτοπροσδιορίζονται στον αντιεξουσιαστικό χώρο, παρά τις φαινομενικές ενέργειες απομάκρυνσής τους από την κρητική εγκατάσταση, παραμένουν στην Πρυτανεία.
Τρεις προσαγωγές πραγματοποίησαν οι Αστυνομικοί (30/03), έξω από την Πρυτανεία, οι οποίες το βράδυ μετατράπηκαν σε συλλήψεις και παραπέμφθηκαν. Συγκέντρωση αλληλεγγύης (31/03- 11.30) έξω από το κτίριο 6 στα Δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων έχουν προαναγγείλει “αλληλέγγυοι”.
Οι Πρυτανικές αρχές (30/03), με παρέμβαση του Αντιπρύτανη ήταν σε διαβούλευση με την Αστυνομία και τον Εισαγγελέα, ωστόσο δε ζητήθηκε επέμβαση.
Συμπαράσταση στους καταληψίες της πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών εξέφρασαν, με κείμενο το οποίο αναρτήθηκε στον διαδικτυακό ιστότοπο διακίνησης ελεύθερων ιδεών του αντιεξουσιαστικού χώρου, οι κατάδικοι τρομοκράτες της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς.
Συγκέντρωση στα Προπύλαια (01/04-18.00)  και μοτοπορεία έχουν προαναγγείλει “αλληλέγγυοι” προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης με τη διαδρομή να ακολουθεί πορεία έξω από Νοσοκομεία όπου βρίσκονται απεργοί πείνας.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport