Πρυτανεία ΕΚΠΑ: Ανακοίνωση για τα γεγονότα στην Πρυτανεία .

Ανακοινωση εξεδωσε η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών, γία τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν (20/10) στην Πρυτανεία. Με την κτηριακή εγκατάσταση να τέλει υπό “συμβολική” κατάληψη, έως και αύριο (21/10- 11.00) από” φοιτητές και συμπαρισταμένους” όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Η ανακοίνωση:

“Σήμερα το πρωί (20/10) τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι κ. Αλεξόπουλος, Μαντάς και η κυρία Φωτίου, εισήλθαν χωρίς άδεια στο Κεντρικό Κτήριο του Ε.Κ.Π.Α., διευκολύνοντας, παράλληλα, την ανεξέλεγκτη είσοδο σε φοιτητές και άλλους συμπαρισταμένους, που δεν είχαν κάποια προγραμματισμένη εργασία στον χώρο. Οι τρεις βουλευτές απαίτησαν την άρση των μέτρων ελέγχου κατά την είσοδο στο Κεντρικό Κτήριο του Ε.Κ.Π.Α. και την απομάκρυνση των Αστυνομικών Δυνάμεων. Σημειώνεται ότι Αστυνομικές Δυνάμεις δεν υπήρχαν στον πέριξ χώρο.
Η ομάδα φοιτητών και εργαζομένων, που φαίνεται να πρόσκεινται στον συγκεκριμένο πολιτικό χώρο και εισήλθαν μαζί με τους Βουλευτές, πραγματοποιούν αυτήν την στιγμή χωρίς σχετική άδεια συνάντηση-συνέλευση σε αίθουσα του Κτηρίου με εγκατάσταση μικροφωνικών και μεγαφωνικών συστημάτων!
Τις ενέργειες αυτές και το συναίσθημα ευθύνης των εμπλεκομένων το αφήνουμε στην κρίση του Ελληνικού Λαού” καταλήγει.
   

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport