Πρόβλημα απο τη μεταστροφή του καιρού και τα έντονα φαινόμενα.

Η κατακλυσμιαία βροχή, προκαλεί χάος στην Αττική. Από τις 15.30 η καλοκαίρια και τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα, έχουν πλήξει τα Δυτικά προάστια και Δήμους του Πειραιά. Τα ανύπαρκτα αντιπλημμυρικά έργα, τα κλειστά φρεάτια, τα μπαζωμένα ρέματα, μετέτρεψαν για άλλη μία φορά δεκάδες δρόμους σε χείμαρρους. Από το Μενίδι και το Καμματερό μέχρι τη Νίκαια και τον Πειραιά οι καταστροφές είναι δραματικές.

Σε περιοχές της Δυτικής Αττικής, και στον Πειραιά, οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε χειμάρρους. Εντονα κυκλοφοριακα προβληματα εντοπιχονται ατη Λ.Δημοκρατιας, στη Νικαια και στη Μάνδρα λογω της παρατεταμένης και έντονης βροχης.
Κλειστά ήταν τα ρεύματα της κυκλοφορίας τόσο προς Πειραιά, αλλά και προς Κηφισσό, ενώ είχε κλείσει η είσοδος του Αττικού νοσοκομείου στο Χαϊδάρι, λόγω υπερχείλισης.

Περισσότεροι απο 100 Πυροσβέστες με 50 οχήματα βρίσκονται επί ποδός για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα (24/10-17.00).
image

Περιστέρι.
Κινητοποίηση, για τροχαίο με αυτοκίνητο να έχει ανατραπεί κοντά στο γήπεδο του Ατρομήτο.
Όχημα ανατράπη στη συμβολή της Καβάλας με τη Θηβών, έχει μεταβεί κλιμάκιο της Πυροσβεστικής, για τον απεγκλωβισμό του οδηγού.
Οχήματα έχουν παρασυρθεί από τα νερά της βροχής- στην οδό Αγίου Ιεροθέου – μεταβαίνει κλιμάκιο της Πυροσβεστικής.
Σε ορισμένα σημεία το ύψος του νερού ξεπέρασε και τα 50 εκατοστά. Κάδοι απορριμμάτων πλεουν επικίνδυνα και ανεξέλεγκτα στους πλημμυρισμένους δρόμους αποτελώντας μία ακόμη απειλή για τους πολίτες και οδηγούς.
Σύμφωνα με το Δημαρχο Ανδρεα Παχατουριδη, 3 οικογενειες κατοικοι του Δήμου έμεινα αστεγες, με τα σπίτια τους να έχουν υποστεί σοβαρές καταστροφές από τα ορμητικά νερά της βροχής.


Νίκαια- Βαλαωρίτου και 17ης Μαρτίου.

Ορμητικά νερά έχουν παρασύρει περίπου 30 οχήματα τα οποία έχουν προκαλέσει καραμπόλα. Οικήματα έχουν πλημμυρίσει με το νερό να φτάνει στους 70πόντους.

Ίλιον
Αποκλεισμένοι πολίτες στο εμπορικό κέντρο με το νερό να έχει υπερχείλιση στους 70πόντους, έχει μεταβεί κλιμάκιο της Πυροσβεστικής.

image

Στο υπόγειο πάρκινγκ του σούπερ μάρκετ “ΑΒ Βασιλόπουλος” τουλάχιστον 12 αυτοκίνητα εχουν παρασυρθεί βυθισμένα στα νερά που έχουν πλημμυρίσει το υπόγειο. Δεν έχει διευκρινιστει αν στο πάρκινγ ή στα αυτοκίνητα υπάρχουν εγκλωβισμένα άτομα, ωστόσο στο προσωπικό του σούπερ μάρκετ δεν έχει δηλωθεί αναγγελία αγνοούμενου, ενω ουτε η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει σχετική αναφορά .
Κλιμάκιο της Υπηρεσίας, βρίσκεται στο σημείο και επιχειρει στην απάντηση των ύδατα από το υπόγειο πάρκινγ, μία διαδικασία η οποια αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί τις πρώτες πρωινές ώρες (25/10).
Σύμφωνα με το αναφορές στις Υπηρεσίες του Δήμου, 10 οικογενειες κατοικοι της περιοχής έμεινα αστεγες, με τα σπίτια τους να έχουν υποστεί σοβαρές καταστροφές από τα ορμητικά νερά της βροχής και φιλοξενήθηκαν σε ξενοδοχεία εκμισθωμένα από το Δήμο, ενώ πέντε ακόμα οικογένειες με πρωτοβουλία τους, φιλοξενήθηκαν σε συγγενείς.

Μενίδι
Τα ορμητικά νερα προκάλεσαν την ανησυχία οδηγού σχολικού, με τη στάθμη του νερού να έχει ανέβει επικίνδυνα, στο ενδεχόμενο να παρασυρθεί από τον όγκο των υδάτων, κινητοποίησε τις Αρχές, με τον οδηγο και πολίτες να απομακρύνουν τα συνολικά 20παιδιά τα οποία μετέφερε.

Προαστιακός
Διεκόπησαν τα δρομολόγια του προαστιακού στο τμήμα Πειραιάς – Α.Ι. Ρέντη.
Οι επιβάτες από τoν Πειραιά με προορισμό την Χαλκίδα και αντίστροφα, θα πρέπει να διακόψουν το ταξίδι τους στον σταθμό του Αγ.Ι. Ρέντη.
Επίσης διεκόπησαν τα δρομολόγια του οδοντωτού Διακοφτό – Καλάβρυτα λόγω κατολισθήσεων. Καθυστερήσεις προκλήθηκαν και σε δρομολόγια αμαξοστοιχιών, όπως στην αμαξοστοιχία IC 58, η οποία είχε αναχώρηση από Αθήνα (24/10- 16:18) με προορισμό τη Θεσσαλονίκη και παρουσίασε καθυστέρηση μιας ώρας και 40 λεπτών λόγω πλημμυρών στο Μενίδι.
Συνεργεία βρίσκονται ήδη στα σημεία που παρουσιάζονται τα προβλήματα και εργάζονται εντατικά για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport