Πρόταση για νέο Οργανισμό που “θα συντονίζει τους συντονιστές που συντονίζουν το συντονισμό και τις επιτροπές”…

Η Έκθεση της Ανεξάρτητης Επιτροπής υπό τον Πρωθυπουργό, για την ανάλυση των πυρκαγιών και τις προοπτικές εκδήλωσης πυρκαγιών στην Ελλάδα, κατέληξε σε συμπεράσματα.. οτι χρειαζονται “νεες επιτροπές για το Συντομισμό των Συντονιστικών Οργάνων που θα Συντονίζουν τους Συντονιστές και τις επιτροπές”..

Το πόρισμα των 156 σελίδων, χρειάστηκε σχεδόν 5 μήνες για να συνταχθεί, σχολιάζει ο τ.πρ της ΕΑΠΣ και Αξιωματικός του ΠΣ, Γιάννης Σταμούλης.

Όπως επισημαίνεται, στις πρώτες 15 σελίδες του πορίσματος, παρατίθενται χρονολογικοί πίνακες  με συντομογραφίες και αρτικόλεξα. Στη συνέχεια (έκταση 16σελίδες) περιγράφεται η υφιστάμενη κατάσταση δασοπροστασίας- δασοπυρόσβεσης, και αναπτύσσονται ιστορικά και στατιστικά στοιχεία των δασικών πυρκαγιών (15 σελίδες).

Η  κλιματική αλλαγή (8σελίδες) και τα γνωστά προβλήματα του μηχανισμού δασοπροστασίας -δασοπυρόσβεσης, παρατίθενται σε εκτενή διαύπωση (23σελιδες), με τη ακαδημαϊκή προσέγγιση των δασικών πυρκαγιών (3σελίδες) να προστίθενται στο σχετικό πόρισμα.

ΕΑΠΣ_ΒΙΒΛΙΟ_ΠΣ_ΠΥ_ΠΟΡΙΣΜΑ_ε9

Ως επίλογος, παρατίθεται (17 σελίδες) η καινοφανής πρόταση νέου ως προτεινόμενου Οργανισμού,  με 5ετή θητεία για τα μέλη του Δ.Σ. που … “ΘΑ ΣΥΝΤΟΝΙΖΟΥΝ τους ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ των ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΩΝ και τις ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ που θα ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ το ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ του ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ των ΣΥΝΤΟΝΣΤΩΝ”…

Στις τελευταίες 51 σελίδες υπάρχει η βιβλιογραφία, η νομοθεσία, χάρτες, πίνακες, σύνοψη σε ελληνικά και αγγλικά..

[pdf-embedder url=”http://www.nantiareport.gr/wp-content/uploads/2019/02/document.pdf” title=”ΠΟΡΙΣΜΑ Γκολντάμερ_ΠΥΡΚΑΓΙΑ_Ε9_ΜΑΤΙ_ΙΟΥΛΙΟΣ2018″]