Πρόστιμο λόγω απόστασης μετακίνησης, στο πλαίσιο μέτρων για τον κορωνοϊό, έλαβε ο Πρωταθλητής ποδηλασίας Μίλτος Γιαννούτσος

Το κλιμάκιο της ΤΤ Καλλιθέας εντόπισε στην παραλιακή Λεωφόρο τον πρωταθλητή ποδηλασίας να προπονείται με το ποδήλατό του και του επέδωσαν κλήση λόγω της απόστασης από την κατοικία του

Οι κυρώσεις σε εφαρμογή των μέτρων για τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού, αναφορικά με τις μετακινήσεις, είναι αυστηρές και προς όλους. Αν και επιτρέπεται η μετακίνηση για άθληση, μετά τα περιστατικά των πρώτων ημερών από  πολίτες που έκαναν κατάχρηση των “εξαιρέσεων” τέθηκα περιορισμοί μεταξύ άλλων και στην απόσταση που μπορεί κάποιος να απομακρυνθεί από την δήλωση μόνιμης διαμονής του. “Θύμα” των περιορισμών στα όρια μετακίνησης που έχουν (πλέον) τεθεί , και νεαρός εν ενεργεία διεθνής αθλητής, βαλκανιονίκης και πανελληνιονίκης .

Ο νεαρός διεθνής αθλητής ποδηλασίας του Ποδηλατικού Ομίλου Πατρών, Μίλτος Γιαννούτσος, φοιτητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας , ύστερα  από την αναστολή εκπαιδευτικών προγραμμάτων στα ΑΕΙ, επέστρεψε στο πατρικό του στην Αθήνα . Το πρωί της Πέμπτη (02/04) βγήκε με το ποδήλατό του για προπόνηση στη λεωφόρο Ποσειδώνος, όταν πλήρωμα του ΤΤ Καλλιθέας, τον σταμάτησε για έλεγχο . Ο νεαρός πρωταθλητής ποδηλασίας, ο οποίος είχε μεριμνήσει καθώς είχε αποστείλει sms στην εφαρμογή του “13033” κι έφερε το δελτίο της ταυτότητάς του, κρίθηκε .. παραβάτης, καθώς είχε απομακρυνθεί σε μεγάλη απόσταση από τη δήλωση διεύθυνσης μόνιμης διαμονής του.

Στον εν ενεργεία διεθνή ποδηλάτη και βαλκανιονίκη, επιβλήθηκε πρόστιμο €150 για άσκοπη μετακίνηση. Όπως όλοι οι πολίτες ωστόσο εντός των επόμενων 3ημερών, έχει τη δυνατότητα ένστασης στο ΤΤ Καλλιθέας, είτε ηλεκτρονικά, είτε μέσω fax, για ακύρωση της κλήσης ως.. “ειδική συνθήκη”.

_____________________________

*  sporting.gr