»Προστατεύουμε τα σύνορα μας στην ηπειρωτική αλλά και στη νησιωτική Χώρα- Δε θα συμμετάσχουμε σε κινήματα.. ” Welcome to idomeni”!»

Με αφορμή τη δηλωση στη συνέντευξη του Πρωθυπουργού , στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, “οι Συνοριοφύλακες στον Έβρο δεν είναι τουριστικό γραφείο”, σχολίασε ο συνδικαλιστής Συνοριοφύλακας

Όπως σημειώνει ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, Παναγιώτης Χαρέλας,«Να δίνεται η αξία που πρέπει στην μεγάλη προσπαθεια που καταβάλλουμε. Είναι από τις λίγες στιγμές που ο πρωθυπουργός της Χώρας μας εκφράζει και λέει όσο πιο ευγενικά μπορεί αυτό που τόσα χρόνια προσπαθούμε να πούμε εμείς !!! Δεν είμαστε υπηρεσία υποδοχής, δεν είμαστε υπηρεσία σίτισης, ουτε τουριστικό γραφείο!!!!«

»Προστατεύουμε τα σύνορα μας στην ηπειρωτική αλλά και στη νησιωτική Χώρα και πολεμάμε τα κυκλώματα των διακινητών.
Και όσο αυτό το κάνουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και με τα μέσα που διαθέτουμε, κάποιοι εχθροί (και από έξω αλλά και από μέσα) θα συνεχίσουν να μας υπονομεύουν με σκοπό να πείσουν την κοινή γνώμη για τους “κακούς” Συνοριοφύλακες και την “απάνθρωπη” αντιμετώπιση απέναντι στους “πρόσφυγες”.
Με ικανοποίηση ακούσαμε τον πρωθυπουργό της χώρας μας να λέει αυτό που του έχουμε τονίσει στο παρελθον. Δεν είμαστε τουριστικοί πράκτορες και προσωπικό υποδοχής. Κάνουμε ότι είναι εφικτό με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και το διεθνές δίκαιο για να προστατεύσουμε τα σύνορά μας από ασύμμετρες απειλές.
Αλλά δεν θα συμμετάσχουμε όμως και σε κινήματα του παρελθόντος ” Welcome to idomeni” !!!»