“Προσπαθούν με κάθε τρόπο να περιορίσουν την ελευθερία της έκφρασης και της συνδικαλιστικής ελευθερίας”

«Με την απαγόρευση της συγκέντρωσης των αστυνομικών παραδόθηκε ‘καθαρό’ το κράτος του Εξαρχιστάν στους μπαχαλάκηδες που πραγματοποίησαν πάρτι με κοκτέιλ μολότοφ.

Το γεγονός καθιστά τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη σε υπουργό Εξωτερικών και δεν αναμένουμε τίποτα άλλο παρά από τα εγκαίνια της πρεσβείας του νέου κράτους του Εξαρχιστάν»
Η παραπάνω δήλωση του προέδρου των ειδικών φρουρών θεωρήθηκε σύμφωνα με δημοσίευμα του bloko από συνεργάτες του υπουργού άκρως προσβλητική και υποτιμητική για το πρόσωπο του κ. υπουργου και για αυτόν τον λόγο του ασκήθηκε πειθαρχική δίωξη σε βάρος του με απειλή επιβολής ανώτερης πειθαρχικής ποινής (Αργία με απόλυση ή αργία με πρόσκαιρη παύση),
Δεν περίμενα ποτέ ότι κάποιοι θα κατέληγαν να θεωρούν τη διαφορετική άποψη και τον δημόσιο λόγο πραγματικό τους εχθρό, και να προσπαθήσουν ασκώντας πειθαρχικές και ουσιαστικά συνδικαλιστικές διώξεις να φιμώσουν το συνδικαλιστικό κίνημα παραβιάζοντας το σύνταγμα της Ελλάδος που στο άρθρο 23 αναφέρει ότι τo Kράτoς λαμβάνει τα προσήκοντα μέτρα για τη διασφάλιση της συνδικαλιστικής ελευθερίας και την ανεμπόδιστη άσκηση των συναφών μ’ αυτή δικαιωμάτων εναντίον κάθε προσβολής τους, μέσα στα όρια του νομού.
Και αυτή η κυβέρνηση όπως και οι προηγούμενες προσπαθούν με κάθε τρόπο να περιορίσουν την ελευθερία της έκφρασης και της συνδικαλιστικής ελευθερίας.
Όλο το συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να καταδικάσει την δίωξη του συναδέλφου συνδικαλιστική Δημήτρη Ντούμα . Η πολιτική της τρομοκρατίας δε θα περάσει. Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.”

_______________

* Δημήτρης Καραγιαννόπουλου, συνδικαλιστής ΕΛΑΣ