Προσφυγή γονέων στρατιωτών στη δικαιοσύνη για την εμπλοκή των ΕΔ στα hotspot

 Γονείς στρατιωτών που υπηρετούν στην 1η Στρατιά ενδέχεται να κινηθούν δικαστικά εναντίον του στρατού,λόγω της υποχρεωτικής εμπλοκής στρατιωτών στα hotsspot.

Αυτό υποστηρίζει το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων σε ανακοίνωσή του στην οποία αναφέρει:

Κι ενώ μετά την τελευταία δημοσιοποίηση της κατάστασης το κλίμα είχε ηρεμήσει τα στελέχη της 1ης Στρατιάς επανήλθαν δριμύτερα σήμερα με νέα βασανιστήρια φαντάρων! Η αλλαγή της διοίκησης του Τάγματος Στρατηγείου έκρυβε σήμερα ένα δωράκι για περίπου 20 φαντάρους, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στις 8.30 το πρωί στο Κυψελοχώρι για να στήσουν και πάλι σκηνές. Με το που έφτασαν στο χώρο οι οπλίτες πήραν εντολή να χτίσουν 30 σκηνές, ενώ η ακριβής φράση του υπευθύνου ήταν «Δε θα φύγετε σήμερα από εδώ αν δε στήσετε και τις 30 σκηνές»!!

Άκουσον, άκουσον! Αξίζει να σημειωθεί ότι η σημερινή ημέρα ήταν από τις πιο θερμές το τελευταίο διάστημα, παρόλα αυτά ανακοινώθηκε στους οπλίτες ότι θα τους παρασχεθούν νερά μαζί με το μεσημεριανό, περίπου δηλαδή 5 ώρες μετά την έλευσή τους στο χώρο.

Όπως ήταν αναμενóμενο φυσικά δεν διατέθηκαν για ακόμη μια φορά ούτε μάσκες, ούτε γάντια, ενώ οι σκηνές ήταν γεμάτες σκόνη με αποτέλεσμα οι οπλίτες να αντιμετωπίσουν προβλήματα με την αναπνοή τους. Με το που προσπάθησαν να ξαποστάσουν την ώρα που η θερμοκρασία έφτασε στο ζενίθ της προφανώς άκουσαν τα εξ αμάξης και επέστρεψαν στις εργασίες τους. Τελικά οι τελευταίοι οπλίτες επέστρεψαν στο Τάγμα γύρω στις 20.30 το βράδυ, συμπληρώνοντας σχεδόν ένα 12ωρο ασταμάτητης εργασίας. Οι υπεύθυνοι μάλιστα όταν έδιωξαν την πρώτη φουρνιά στρατιωτών γύρω στις 19.00, έβαλαν τους ίδιους τους φαντάρους να επιλέξουν τα τρία «θύματα» που θα έμενα στο Κυψελοχώρι μέχρι και τις 20.30, σπέρνοντας μεταξύ τους τι διχόνοια.

Κι εδώ εγείρονται κάποια σημαντικά ερωτήματα, για τα οποία η διοίκηση κατ αρχήν του τάγματος και εν συνεχεία του στρατηγείου έπρεπε να έχει δώσει σαφείς απαντήσεις.

Ποιος δίνει το δικαίωμα σε ταξίαρχους και συνταγματάρχες να διατάζουν στρατιώτες εκτός του χώρου του στρατοπέδου τους;

Για πόσο καιρό ακόμα θα συνεχίζεται η παράνομη εκμετάλλευση αυτών των παιδιών σε συνθήκες μάλιστα απαγορευτικές για ανθρώπινο οργανισμό;

Γιατί οι διοικούντες αρνούνται πεισματικά να προστατεύσουν την υγεία των οπλιτών; Περνάει σε δεύτερη μοίρα ή μήπως ο σκοπός αγιάζει τα μέσα;

Δε φαίνεται, λοιπόν, να θορυβήθηκαν καθόλου τα στελέχη του Στρατηγείου μετά τη δημοσιοποίηση της απαράδεκτης κατάστασης που επικρατεί στα hot spot και συνεχίζουν να χρησιμοποιούν τους στρατιώτες σαν πιόνια στο σκάκι συμφερόντων που έχουν στήσει και ακούει στο όνομα κέντρα φιλοξενίας μεταναστών. Δε σκέφτηκαν ωστόσο ούτε μία στιγμή το παράνομο των πράξεων τους, δεν υπολόγισαν ότι βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία των οπλιτών κάποια στιγμή θα το πληρώσουν ακριβά.

Ήδη γονείς και συγγενείς των στρατιωτών ετοιμάζονται να απευθυνθούν στον εισαγγελέα καταγγέλλοντας την έκθεση της ζωής των παιδιών τους σε κίνδυνο, και μάλιστα αν τα στρατιωτικά δικαστήρια προσπαθήσουν να κουκουλώσουν την κατάσταση θα απευθυνθούν και στα πολιτικά δικαστήρια.

Σημαντικό είναι και το ενδεχόμενο να κινητοποιηθούν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης πανελλήνιας εμβέλειας, ώστε να ακουστεί παντού το δίκαιο των παιδιών τους και να πάρουν επιτέλους θέση οι υπεύθυνοι στο Υπουργείο.

Ας κάνει κάποιος κάτι επιτέλους για αυτά τα άμοιρα παιδιά! Δεν είναι μαριονέτες κανενός! Είναι παιδιά μορφωμένα, σπουδαγμένα, παιδιά της εργασίας και του μόχθου, τα οποία άφησαν πίσω όλη τους τη ζωή, τις δουλείες τους, τις σπουδές τους, το είναι τους για να μπουν στο στρατό να τελειώνουν με αυτή την υποχρέωση. Έχουν καταλήξει εντούτοις να είναι φερέφωνα εκείνων οι οποίοι εκμεταλλεύονται τον ανθρώπινο πόνο για να αποκομίσουν μεγάλο χρηματικό κέρδος. Ας τελειώνει αυτή η κατάσταση πια! Ας ανοίξουν στόματα και ας δοθούν ονόματα στη δικαιοσύνη!

___________

*militaire.gr