Προσδιόρισαν υπόπτους και αναζητούν το δράστη της επίθεσης σστ Διοικητή της Τροχαίας

Ατομα του αντιεξουσιαστικού “χώρου”, αναζητούνται ως ύποπτοι για την επίθεση στον Αστυνομικό Διευθυντή, Διοικητή της Τροχαίας Αθηνών Γιώργο Διαμαντόπουλο. 
screenshot_20160909-135436

Τα άτομα που εχουν καταγραφεί σε βιντεοληπτικό υλικο και εχουν αποτυπωθει και σε καταθεσεις ως δραστες της επιθεσης και ξυλοδαρμού σε βαρος του Αστυνομικού Διευθυντή της Τροχαίας αναζητουν οι Αστυνομικοι της Ασφαλειας Αττικης οι οποιοι εχουν αναλαβει την προανάκριση. Οπως αποτυπώνεται στην κάμερα ασφαλείας, οι νεαροί κινήθηκαν με πρόφαση “πληροφορίες κυκλοφορίας” και  ενας χτύπησε  πισώπλατατον Αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ.

Οπως εχει αποτυπωθεί στο βιντεοληπτικό υλικο αρχικά, ομάδα πέντε ατόμων προσεγγίζει τους δυο Αξιωματικούς της Τροχαιας, ενω η πορεία κινειται προς την περιοχή Εξαρχείων. Οπως αποτυπώνεται και καταθέτει και ο Διοικητής στο ύψος Προπυλαίων, κάποιοι από τους νεαρούς ρωτούν ποιοι δρόμοι παραμένουν κλειστοί. Προκειται για ατομα τα οποια κινούνται στον αντιεξουσιαστικό χώρο, ηλικιας 20- 25ετων, είχαν συλληφθεί ή προσαχθεί για επεισόδια.

Ωστοσο ο Αξιωματικός της ΕΛΑΣ δεν αναγνωρίζει τα πρόσωπά των ατομων της ομαδας που τον προσεγγισαν, απο το υλικό που του εχουν μεχρι στιγμής υποδείξει.

Οπως καταγράφεται, τέσσερις από τους νεαρούς αποχωρούν κι ενω ο Αστυνομικός Διευθυντής γυρίζει την πλάτη του, ο νεαρός δραστης του επιτίθεται αιφνιδιαστικά, πισώπλατα.

Αρχικά χτυπά τον ενστολο Αξιωματικό μία φορά στο κεφάλι, καθως είναι γυρισμένος με την πλατη, ο οποιος γυρίζει αιφνιδιασμένος και δέχεται δύο ακόμη χτυπήματα στο κεφάλι και το πρόσωπο. Ο δράστης διαφεύγει έχοντας αποσπάσει απο τον Διοικητή της Τροχαίας Αθηνών το πηλίκιο της στολής του, καθως ο Αξιωματικος πέφτει αιμόφυρτος στο πεζοδρόμιο έχοντας χάσει τις αισθήσεις του.

Οπως σημειώνεται απο τους Αξιωματικούς της Ασφαλειας, στο υλικό που εχουν στην κατοχή τους, δεν τους επιτρέπει ταυτοποίηση ως αδιάσειστο αποδεικτικό για τα ατομα της ομάδας και το δράστη της επιθεσης. Με τους Αστυνομικούς της Ασφάλειας να αναζητούν βιντεοληπτικό υλικο με μεγαλυτερη ανάλυση έχοντας τις περιγραφές και την αποτύπωση της ομαδας των ατομων που εμπλέκονται στην επίθεση κατα του Αστυνομικού Διευθυντή στο προανακριτικό υλικο, ώστε να προβούν στην ταυτοποίησή τους και να προχωρήσουν στη σύλληψη τους, στη συνέχεια.