Προκαταρκτική για καταγγελία της Τροχαίας, για άρνηση να μεταβεί σε ατύχημα, στα Εξάρχεια

Συζήτηση στη Βουλή με αφορμή καταγγελία για την άρνηση της Τροχαίας να μεταβεί στα Εξάρχεια σε οδικό ατύχημα.

Επώνυμη καταγγελία του δημοσιογράφου Δημήτρη Παγαδάκη για τη συμπεριφορά της Αστυνομίας μετέφερε στην Βουλή ο Ανδρέας Λοβέρδος, ζητώντας την παρέμβαση της υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Όλγας Γεροβασίλη.

Το περιστατικό: την περασμένη Τετάρτη (08/05) αυτοκίνητο που  επέβαιναν δύο νεαροί συγκρούστηκε με το όχημα του Δημήτρη Παγαδάκη, στην οδό Τοσίτσα, 200 μέτρα από την οδό Πατησίων, με το δεύτερο όχημα να έχει υποστεί πολύ μεγάλες ζημιές.

Ο Δημήτρης Παγαδάκης τηλεφώνησε στο 100 για να ζητήσει σταθμό της Τροχαίας, για την καταγραφή του ατυχήματος. Η απάντηση που έλαβε, ήταν ότι οι Αστυνομικοί δεν μπορούν να μεταβούν στα Εξάρχεια και θα έπρεπε να μετακινήσει το αυτοκίνητο του, επι της οδού Πατησίων.

«Εχουμε εντολές να μην πηγαίνουμε στα Εξάρχεια»

Ο καταγγέλλων επεσήμανε ότι το αυτοκίνητό του δεν μπορούσε να μετακινηθεί, ωστόσο από το Κέντρο του 100 επέμειναν ότι οι Αστυνομικοί δεν δύνανται να μεταβούν στο σημείο. Σχεδόν μισή ώρα αργότερα, Αξιωματικός της Τροχαίας τηλεφώνησε στο Δημήτρη Παγαδάκη, αναφέροντας του ότι οι εντολές που έχουν δοθεί είναι οι Αστυνομικοί της Τροχαίας να μην πηγαίνουν στα Εξάρχεια.

Η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, σε απάντηση  του Ανδρέα Λοβέρδου, παραδέχθηκε ότι υπάρχουν εντολές από Αξιωματικούς της ΕΛΑΣ να επεμβαίνουν στα Εξάρχεια. Η αρμόδια Υπουργός ωστόσο, υποστήριξε ότι δίνονται από συνδικαλιστές που έχουν να δουλέψουν 20 χρόνια, προκειμένου να πληγεί η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου και η Κυβέρνηση. Η Όλγα Γεροβασίλη ανέφερε ότι θα διαταχθεί προκαταρκτική εξέταση για το περιστατικό, προκειμένου να διακριβωθεί αν κάποιος είπε σε Αξιωματικό της Τροχαίας να μην κάνει την δουλειά του. «Εγώ πάντως δεν έχω δώσει τέτοιες εντολές», κατέληξε η κ. Γεροβασίλη.