Προκαταρκτική εξέταση για υποβοηθούμενη ευθανασία, στο θάνατο του Αλ.Βέλιου

Την ενδεχόμενη υποβοηθούμενη ευθανασία (ως συνέργειας σε αυτοχειρία) με την χορήγηση ενεσιμου σκευασματος καθ υποδειξη του δημοσιογράφου Αλέξανδρου Βέλιου, ερευνουν Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, με προκαταρκτική όπως διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ηλίας Ζαγοραίος.

Οι Αστυνομικοί καλουνται να εξακριβώσουν τυχόν εμπλοκή ατόμου το οποιο χορηγησε ή έκανε στον Αλέξανδρο Βέλιο, ένεση προκειμένου να επισπεύσει το θάνατό του. Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής ο δικαστικός λειτουργός, ενδέχεται να δώσει εντολή εκταφής της σορού του δημοσιογράφου ωστε να υποβληθεί στις απαραίτητες τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις προκειμένου να διαπιστωθεί τυχόν ληψη φαρμακευτικού σκευασματος. Ο 63άχρονος δημοσιογράφος κατεληξε στην οικια του, με το θάνατό του να βεβαιώνεται απο ιατρο, δε σχηματίσθηκε δικογραφία για αυτοκτονία και δεν διενεργήθηκε ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη.

Αφορμη τγς προκαταρκτικής έρευνας, σταθηκε δημοσίευμα φίλου και συναδέλφου του Αλέξανδρου Βέλιου, στο οποιο εκανε αναφορα σε ένεση ευθανασίας, όπως επιθυμούσε ο 63άχρονος, ο οποιος αναμενεται να κληθει να καταθέσει καθως και δημοσιογράφοι, με τους οποίους ο Βέλιος βρισκόταν σε εεπαφ, άτομα του φιλικού του περιβάλλοντος και η σύζυγός του. Αν, κριθεί πως ο θάνατος του Δημοσιογράφου προέκυψε με υποβοηθουμενη ευθανασια και προσδιοριστεί το φυσικο πρόσωπο που τον βοηθησε, για την Ποινική Δικονομία, η υποβοηθούμενη ευθανασία ειναι ποινικά διωκομενη πραξη ως συνέργεια σε αυτοχειρια.