Προφυλακιστέοι οι τρεις Βρετανοί με τα όπλα στον Έβρο

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι τρεις Βρετανοί κουρδικής καταγωγής από Ανάκριτή και Εισαγγελέα, οι οποίοι συνελήφθησαν στην Αλεξανδρούπολη.

image

Με την κατηγορία της “εισαγωγής στην επικράτεια, μεταφορά και κατοχή από κοινού πολεμικών πυροβόλων όπλων, πυρομαχικών και λοιπών ειδών πολεμικού υλικού με σκοπό τον παράνομο εφοδιασμό ομάδων”, οι Bayar Mezory, Salih Mahamad, και Esmat Badi, θα μεταχθούν στις Δικαστικές Φυλακές Κορυδαλλού, μέχρι την ολοκλήρωση της ανακριτικής διαδικασίας ώστε να οριστεί στη συνέχεια, η ημερομηνία εκδίκασης της υπόθεσης.
Σύμφωνα με τη συνήγορο υπεράσπισης των τριών συλληφθέντων, Σοφία Σαριπανίδου, δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η διαδικασία της άρσης απορρήτου των κινητών τηλεφώνων, ενώ υποστήριξε, ότι οι δύο οδηγοί- Esmat Badi και Bayar Mezory- δε γνώριζαν πως με τα τροχόσπιτα μετέφεραν ποσότητες πολεμικών υλικών- όπλα και σφαίρες.
Επιπλέον υποστήριξε η συνήγορος υπεράσπισης, πως δεν θα μπορούσαν να αρνηθούν τη “δελεαστική πρόταση” που τους έγινε από τους παραγγελιοδόχους οι οποίοι ήθελαν στη κατοχή τους, το πολεμικό υλικό .
Όπως ανέφερε η συνήγορος υπεράσπισης, κατά δήλωσή τους, για τη μεταφορά στο Κουρδιστάν, θα εξασφάλιζαν ποσά €2.000 και €3.000, αντίστοιχα, με επιπλέον πληρωμένα όλα τα έξοδα του ταξιδιού.


*e-evros.gr