Πρόεδρος Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδας: Λανθασμένες οι κινήσεις καταγγελιών που έγιναν εκ μέρους των Αστυνομικών

Πρόεδρος Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδας: Λανθασμένες οι κινήσεις καταγγελιών που έγιναν εκ μέρους των αστυνομικών

Λανθασμένες χαρακτήρισε τις κινήσεις καταγγελιών των συνδικαλιστικών Ενώσεων των Αστυνομικών η πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδας, Άννα Ζαίρη, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6.

«.. για φανταστείτε κάθε διάδικος που αισθάνεται ότι δεν έχει ικανοποιηθεί η άποψη του, έρχεται και κάνει μηνύσεις και υποβάλλει αναφορές σε βάρος του δικαστικού λειτουργού. Μη σας φορτίζει το γεγονός ότι αυτή είναι μια ειδική περίπτωση γιατί πραγματικά αυτοί οι άνθρωποι είναι εξαιρετικά εκτεθειμένοι σε κινδύνους, είναι μία κοινωνική ομάδα η οποία χρειάζεται ιδιαίτερη προστασία γιατί μας προστατεύει. Το αν ήταν κακούργημα ή πλημμέλημα αυτό είναι κάτι που κρίνεται όσο το υλικό  συμπληρώνεται» ανέφερε η πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδας.
Σε σχετική αναφορά της στις εικόνες που έχουν αποτυπωθεί σε βιντεοληπτικό και φωτογραφικό υλικό, υποστήριξε ότι δεν είναι η δικογραφία..  «περιλαμβάνεται ή θα περιληφθεί, η τέλεση του εγκλήματος κρίνεται από το σύνολο της δικογραφίας, από το σύνολο των στοιχείων, το βίντεο είναι ένα στοιχείο, ήταν βιαιότατο, ήταν εξωφρενικό, δεν είναι καθημερινές σκηνές αυτές για την ελληνική πραγματικότητα, μία αίσθηση από μία βιντεοσκοπημένη κατάσταση   δεν είναι αρκετή, δεν μπορώ να είμαι απόλυτη, αν δεν έχω όλα τα στοιχεία».

Αναφορικά με την ελαχιστοποίηση της ποινικής καταστολής, η οποία όπως είπε συνεχώς ελαφρύνεται, σημείωσε ότι « συνεχώς βελτιώνει τη θέση του δράστη, χρόνια τώρα, δεν είναι μόνο με τον καινούριο ποινικό κώδικα, πιστεύω ότι είναι θέμα χρόνου να επανέλθουμε σε μία κατάσταση αυστηροποίησης γιατί πραγματικά αυτή η ελάφρυνση της θέσης του κατηγορούμενου εκθέτει πολύ την κοινωνία τελικά. Τώρα όλοι αυτοί οι μπαχαλάκηδες στους οποίους αναφέρεστε, φροντίζουν μη νομίζετε, είναι ευφυέστατοι άνθρωποι, αυτοί λοιπόν ξέρουν μέχρι που φτάνουν και το φτάνουν προγραμματισμένα, δεν το ξεπερνούν».