Πρέβεζα: Πυρκαγιά κατακαίει περιουσίες- Μάχες με τις φλόγες για τους Πυροσβέστες

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην περιοχή Σκαμνούλα Πρεβέζης κατακαίγοντας με μανία περιουσίες, ενώ πλησιάζει κατοικημένη περιοχή.

Μάχη με τις φλόγες δίνουν περίπου 45 Πυροσβέστες, με 11 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίες Πρέβεζας ενω απο αέρος επιχειρούν 4 Πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου Pezetel, για να αναχαιτίσουν το πύρινο μέτωπο το οποίο ξέσπασε (10/08-12:00) στην περιοχή Σκαμνούλα της Πρέβεζας.

https://m.facebook.com/geobekas/videos/10207580148502333/

Μέχρι στιγμής απανθρακώθηκα θερμοκήπια, ένα παλιό εργοστάσιο, ενώ οι φλόγες απειλητικές προσεγγίζουν τις αυλές των σπιτιών, χωρίς ωστόσο να τα έχουν απειλήσει.

Η Πολιτική Προστασία βρίσκεται σε κινητοποίηση καθώς η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη ενώ οι άνεμοι δυσχεραίνεουν το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πρέβεζας .

Σε επιφυλακή βρίσκεται το προσωπικό του Νοσοκομείου Πρέβεζας, στο ενδεχόμενο να χρειαστεί ιατροφαρμακευτική συνδρομή προς τους πολίτες και όσους επιχειρούν στα μέτωπα της φωτιάς.

Η ατμόσφαιρα στην πόλη της Πρέβεζας είναι αποπνικτική καθώς σύννεφα καπνού έχουν ααναπτυχθεί στη Λεωφόρο Ιωαννίνων, ενώ οι άνεμοι συνεχώς προκαλουν νέες αναζωπυρώσεις.

___________

* photo Γιώργος Μπέκας / Facebook