Πρ.ΕΑΣΥ Ηλείας: “Η συκοφαντία κατέρρευσε”, για την καταγγελία επίδοσης προστίμου σε ηλικιωμένο, για μη χρήση μάσκας (video)

Στις ανυπόστατες παραμέτρους αναφορικά με επιβολή προστίμου σε συνταξιούχο αγρότη στα Κρέστενα της Ηλείας για μη χρήση μάσκας, στο πλαίσιο των ελέγχων για την εφαρμογή των μέτρων σε υγειονομική προστασία του πληθυσμού, απάντησε ο πρόεδρος της ΕΑΣΥ Ηλείας

Το πραγματικό περιστατικό έλαβε χώρα στα Κρέστενα της Ηλείας ( 26/11) με τον συνταξιούχο αγρότης, ο οποίος έχει ζήσει χρόνια στην Αυστραλία, να έχει αποβιβαστεί από το όχημά του χωρίς μάσκα, και μετέβη σε φαρμακείο για να προμηθευτεί. Με τη μάσκα στα χέρια, κατευθύνθηκε προς το τραπεζικό υποκατάστημα στο οποίο ήθελε να διευθετήσεις οικονομικές του υποχρεώσεις, όταν βρέθηκε μπροστά σε μπλόκο με επικεφαλής τον Διοικητή του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος, και του επιβλήθηκε το προβλεπόμενο πρόστιμο των €300 για μη χρήση μάσκας. Ωστόσο στα κοινωνικά δίκτυα η εκδοχή που παρατέθηκε περιελάβανε ανυπόστατες παραμέτρους αναφορικά με το περιστατικό.

Τοποθέτηση για το θέμα που έλαβε διαστάσεις, με σχόλιό του, από τον Πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας, Παναγιώτη Ζώντο, στην ραδιοφωνική εκπομπή “Πρωινές Διαδρομές” του ΛΕΤΡΙΝΑ FM. Παράλληλα ο συνδικαλιστής της τοπικής ΕΛΑΣ, απάντησε και στην υβριστική τοποθέτηση στα κοινωνικά δίκτυα, από το Διευθυντή Δασών σε βάρος των Αστυνομικών της Ηλείας.